V: De får en ung, sporty mand

Vil forsøge at vælte garvet borgmester

08:43

1 af 2

For få tilflyttere og for få arbejdspladser. Udfordringerne i Odder Kommune er til at få øje på, men spørgsmålet er, hvordan de skal løses.

Borgmester Elvin J. Hansen (S) været borgmester i Odder siden 2010, men har i en årrække siddet i kommunalbestyrelsen.

Nu vil Venstre have et borgmesterskifte. Udfordreren hedder Uffe Jensen (V) og han mener, at der er tid til forandring og ny stil på borgmesterkontoret:

- De (vælgerne, red.) får en sporty, ung mand, som har lyst på opgaverne og som i den grad vil passe og pleje sin kommune, siger Uffe Jensen (V).

Borgmester Elvin J. Hansen (S) vil ikke ligefrem kalde sig selv for sporty. Til gengæld mener han, at der er blevet opnået resultater de seneste fire år - flere arbejdspladser og bedre balance i budgettet.

- Jeg er blevet genvalgt syv gange. I morgen kan være mit ottende genvalg. Det, synes jeg egentlig, er meget pænt, at man kan være med i så mange år. Jeg synes ikke, jeg ser ud til at være færdig. Jeg er frisk og fyrig stadigvæk, siger Elvin J. Hansen (S).

Flere tilflyttere

Hvis Uffe Jensen (V) vinder valget, vil han kæmpe for, at Odder får Danmarks bedste folkeskoler, bliver bedre til at inddrage borgerne og erhvervslivet og skaber flere arbejdspladser.

Han efterlyser mere handling og dialog fra borgmesteren:

- Langt hen af vejen tror jeg, vi vil det samme. Vi har bare en vidt forskellig facon at gøre det på, siger Uffe Jensen (V).

Begge er de enige om, at bosætning og mangel på tilflyttere er et af kommunens største problemer:

- Vi skal hugge lidt fra Aarhus og nabokommunerne, siger Uffe Jensen (V

- Det vil jeg ved at have et bredt spektrum af byggegrunde og boliger. Derfor skal der være aktiviteter til både unge og ældre. Og en infrastruktur, der gør, at man kan komme rundt i kommunen, siger Elvin J. Hansen (S).

Se video fra debatten med de to Odder-kandidater øverst i artiklen.