Sauna skal væk: Klubmedlemmer synes, begrundelsen er åndssvag

Kystdirektoratet vil have saunaen væk fra stranden

02:46

En vinterbadeklub i Odder Kommune må nu fjerne deres mobile sauna fra Sondrup strand. Årsagen er, at den ifølge Kystdirektoratet ikke skal danne præcedens for andre lignende ordninger, og at området omkring stranden skal leve op til reglerne for kystbevarelse

- Jamen, jeg synes, det er fuldstændig tude åndssvagt, det er jo at give med den ene hånd og tage med den anden hånd, siger formand for Sondrup vinterbadeklub Birgitte Bjerre til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Jamen, jeg synes, det er fuldstændig tude åndssvagt

Også fra andre medlemmer af vinterbadeklubben er der ærgrelse over Kystdirektoratets afgørelse.

- Vi synes jo, at det er rigtig ærgerligt, at den kvæler et godt lokalt initiativ, siger medlem af Sondrup vinterbadeklub Bente Bahn.

02:22

Hør, hvad folketingsmedlem og medlem af Folketingets miljøudvalg Kristian Pihl Lorentzen (V) mener om sagen

Luk video

Hos Odder Kommune finder man også Kystdirektoratets beslutning underlig, og man undre sig over, at de ikke har rettet henvendelse til kommunen.

- Jeg kan personligt undre mig over, at Kystdirektoratet, inden de kommer til afgørelsen, ikke lige retter en henvendelse til Odder Kommune for at spørge, om vi har fået nogle klager eller henvendelser. Der er ingen, der har klaget over det, siger borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V).

Lempelser i lovgivningen
​Borgmester Uffe Jensen kalder da også på lempelser i lovgivningen, så den reflekterer den virkelighed, borgerne lever i. 

- Jeg ved, at der er mange kræfter i gang for at lempe lovgivningen inden for det her område, og jeg kan kun sige, at hvis det her det er konsekvens jævnfør lovgivningen, så er lovgivningen ude af trit med virkeligheden, og den har ikke fulgt med tiden, siger Uffe Jensen.