Lektor om Amaliasagen: Kommunen lever ikke op til sit ansvar

Familien Kaysen har kæmpet 14 måneder på at få støtte til deres datter med Downs syndrom. Lektor i socialret mener, at Odder Kommune burde være bedre til at hjælpe familien.

TV2 ØSTJYLLAND kunne mandag fortælle om familien Kaysen fra Odder, der har kæmpet en lang kamp med Odder Kommune om at få støtte og hjælp til deres datter Amalia, som har Downs syndrom.

Familien Kaysen opdagede først, at Amalia har Downs syndrom, da hun var fire måneder gammel. Herefter fik de at vide af fagpersoner, at hun både havde brug for en fysioterapeut, en ergoterapeut, en talepædagog og hjemmetræning.

På trods af det har familien i samarbejde med deres to advokater fra HjulmandKaptain selv skullet sørge for, at Amalia har fået en talepædagog og en ergoterapeut. Der gik henholdsvis seks måneder og 11 måneder, før disse to fagpersoner blev tilknyttet Amalia.

Du kan læse mere om familien Kaysens sag her.

VIDEO: Det har været en lang og sej kamp for familien Kaysen at få tilkendt hjælp til deres datter Amalia.

Eva Naur Jensen, der er lektor i socialret på Aarhus Universitet, har læst redegørelsen fra Odder Kommune, og har på den baggrund vurderet sagen.

Hun mener på baggrund af redegørelsen, at kommunen burde have taget et meget større ansvar for at sikre, at processen og kommunikationen fungerer rigtigt.

- Jeg synes ikke, at kommunen lever op til det almindelige socialretlige ansvar. Det er deres ansvar, at familien er ordentligt orienteret og ordentligt klædt på, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

"Burde have været meget bedre til at hjælpe"

Odder Kommunes Børne- og Familiecenter har mandag i en 14 sider lang redegørelse erkendt, at de har begået fejl i sagsbehandlingen.

- Der er begået fejl i sagsbehandlingen, men der er ikke konstateret grove forhold eller væsentlige sagsbehandlingsfejl, som bør føre til politianmeldelse, står der også i redegørelsen, som henfører til, at familien Kaysen truer med at politianmelde kommunen og herunder lederen af Børne- og Familiecentret.

Børne- og Familiecentret erkender derudover, at kommunikationen ikke har været tydelig nok.

- Det (socialretlige ansvar red.) kan man så ikke forveksle med, om der er et strafferetligt eller et erstatningsretligt ansvar, for det er ikke sikkert, at der er det. Men rent socialretligt så burde de have været meget bedre til at hjælpe denne her familie. Om ikke andet så bare til at forstå processen og hvilke sagsskridt der skulle gennemføres, siger Eva Naur Jensen.

Børne- og Familiecentret har ikke ønsket at kommentere på sagen yderligere til TV2 ØSTJYLLAND.

Se interviewet med lektor Eva Neur Jensen herunder:

VIDEO: Se interviewet med lektor Eva Naur Jensen her.
Mallorca

liveblog COVID-19 LIVE: Snart kan du komme på charterferie igen

Lars Østergaard

play Østergaard efterlyser viden: Ingen ved, om sognenedlukninger virker

Reiner Efterlysning

25-årig forsvundet: Har relation til Ry og Randers

20_percent

play VIDEO: Båd overtændt i Grenaa - ejer viste stor kølighed

Oskar og Bertram

play Endelig kom den store dag: Oskar og Bertram fik tårerne til at trille

20200925-111828-L-1920x1280we

Kraftige regn- og tordenbyger rammer dele af Danmark søndag aften

Dagens mest læste