Efter cykelstyrt: Tag en taxa

Cyklist ventede 45 minutter i en ambulance på at få en taxa

02:11

1 af 2

Et vidne til et færdselsuheld i Odder er rystet over, at en tilkaldt ambulance ikke ville køre en patient til skadestuen. Patienten var styrtet på sin cykel og havde tilsyneladende slået sit hoved voldsomt. I stedet for at køre patienten til hospitalet tilbød ambulancefolkene, at patienten kunne vente 45 minutter på en taxa - inde i ambulancen.

Jan Svenningsen, der er chauffør fra Odder, undrer sig meget over den behandling, som den mandlige cyklist fik efter styrtet.

- Jeg kommer ud og ser, at cyklen ligger her, og manden ligger ved siden af og bløder ret kraftigt fra ansigtet, siger Jan Svenningsen.

Han forstår ikke, hvorfor ambulancefolkenes behandling var at sende den blødende cyklist med en taxa til hospitalet.

- Der blev jeg noget harm. Det er jo ikke derfor, man ringer 112, siger Jan Svenningsen.

Ovenikøbet sad den tilskadekomne, som hverken Jan Svenningsen eller TV 2 | ØSTJYLLAND har kunnet finde frem til, og ventede i 45 minutter inde i ambulance.

Responce, der står for ambulancekørslen, ønsker ikke at udtale sig om, hvorfor patienten måtte sidde i ambulancen og vente i godt tre kvarter, i stedet for at ambulancen brugte godt 25 minutter på at køre ham til skadestuen i Horsens. Responce henviser i stedet til Region Midtjylland.

Her ønsker man heller ikke at udtale sig om den konkrete sag, men medgiver:

- Det er ikke sådan en praksis, vi ser ofte. Det lyder lidt underligt i mine ører, siger Trine Agerskov, der er sundhedsfaglig leder ved Præhospitalet i Region Midtjylland.

Når regionens sundhedsfaglige personale på den såkaldte AMK Central først har vurderet, at der skal sendes en ambulance, skal patienten på hospitalet.

- Som regel hvis vi er kørt frem med en ambulance, og det er på et offentligt sted, så plejer vi at hjælpe borgeren. Hvis vi havde vurderet, at det var en taxa fra starten af, så havde vi sendt en taxa i stedet for en ambulance, siger Trine Agerskov, der ikke mener, at borgerne har grund til at være bekymrede.

Du kan se mere om sagen i tv-indslaget øverst på siden.

Hvis du også har oplevet, at ambulanceberedskabet ikke har leveret det, du forventede, vil vi gerne høre fra dig. Du kan kontakte os via redaktion@tv20j.dk