På med regnjakken - byger over Northside

Lørdag over middag har en ordentlig omgang regnvejr trukket ind over festivalpladsen i Aarhus, hvor Northside afholdes

00:10

VIDEO: Som man kan se i videoen, blev festivalpladsen ramt af en ordentlig regnbyge lørdag eftermiddag.

Gummistøvler, regnjakke- og bukser kan godt blive en nødvendighed for lørdagens festivalgæster på Northside.

Lørdag middag kom en kraftig byge ind over festivalpladsen i Aarhus, og ifølge Frank Nielsen, der er vagtchef hos DMI, kan der dukke flere byger op i løbet af dagen. 

- Der er lige poppet en byge op, men de bevæger sig hurtigt, så de varer ikke så længe. Vi har et pinselavtryk centralt over nordsøen. Det sender skyer og byer ind over det jyske, så der vil kunne komme byger lokalt med torden resten af dagen, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Østers, fawaffel og sprøde svær: Her er Northsides vildeste madoplevelser

Han fortsætter:

- Det varer også ved i aften, men der kommer gravist mindre vind. Omkring 16-17 grader resten af dagen, siger Frank Nielsen.

04:42

VIDEO: Northside-festivalen er i fuld gang i Aarhus. Tusindvis af feststemte mennesker er klar til flere dages tætpakket musikprogram. I år har festivalen særligt fokus på miljøet.

Luk video

Northside er beredt

Det meste af årets udgave af festivalen har holdt tørt, og dagens regnvejr har intet på 2017-udgaven, som nærmest druknede i regn. 

På baggrund af erfaringerne fra 2017 er NorthSide derfor også godt beredt i år, så folk burde nemt kunne færdes på festivalpladsen på trods af et par regnbyger. 

Der er lige poppet en byge op, men de bevæger sig hurtigt, så de varer ikke så længe.

Frank Nielsen, vagtchef, DMI

- Belært af det meget voldsomme vejr i 2017, ændrede vi vores beredskabsplan året efter i forhold til regnvejr, og vi har allerede lagt flis ud, inden folk kommer, og inden det begynder at regne, har Northside-talsmand John Fogde tidligere fortalt til TV2 ØSTJYLLAND.