Win-win-vej til 120 millioner indviet med store smil

Nordre Kattegatvej blev søndag indviet for fuld musik. Der er dog et lille men

Nordre Kattegatvej var ventetiden værd, mener Jan Petersen (S), der er borgmester i Norddjurs Kommune.

- Det er en dejlig dag. Det er noget der har varet over 10 år, fra det startede og så til åbningen.

Jan Petersen (S), borgmester i Norddjurs Kommune, var i et sjældent godt humør, da Nordre Kattegatvej søndag blev indviet.

Læs også Eksperiment viser bilisters manglende respekt for vejarbejde

Det blev fejret med noget, der lignede en folkefest i Grenaa, hvor rigtig mange borgere også havde let til smil.

Fred og højere huspriser

Nordre Kattegatvej er nemlig en omfartsvej, der går nord om Grenaa. Vejen gør adgangen til Grenaa Havn nemmere for erhvervslivet, og giver samtidig mindre støj og trafik til borgerne i Grenaa.

02:07

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND var med, da Nordre Kattegatvej søndag blev indviet - se med her.

Luk video

Den tunge trafik kommer snart til at benytte de seks kilometer omfartsvej, og det glæder ikke mindst beboerne ved den gamle landevej. 

- Vi får det mere stille og roligt og forhåbentlig højere pris for husene den dag, de skal sælges, siger Hans Henrik Welter, der bor i Grenaa.

Vejen og vejfesten skulle oprindelig have været klar i efteråret, men en våd og kold afslutning på 2017 fik udskudt den plan. Men nu er den her - næsten.

Læs også 'Best of Norddjurs': Nyt mærkat skal sætte fødevarer på landkortet

Et løft af Grenaa

Det sidste stykke af vejen er dog endnu ikke færdig, men det kan ikke tage pusten fra borgmester Jan Petersen (S).

- Vi havde planlagt den her fest sammen med mange andre, og der er ikke nogen grund til at lave om på det. Festen er lige god af den grund.

Omfartsvejen bærer et prismærke på 120 millioner kroner, og de penge er godt givet ud af staten, mener Leif Lahn Jensen, der er medlem af Folketinget for Socialdemokraterne.

Læs også Nu skal 58 meter lange vindmølle-vinger køres gennem Grenaa

- Vi hører tit herude, at det kun er København og Aarhus, der får. Nu får vi også, og det gør vi fordi, at man i Folketinget vil være med til at løfte det her område, og løfte Grenaa Havn, og det kan vi kun være glade for.

Nordre Kattegatvej

Folketinget besluttede i januar 2009 at undersøge mulighederne for en ny omfartsvej ved Grenaa. Vejen fik siden navnet ”Nordre Kattegatvej”.

Vejen er anlagt af Norddjurs Kommune og strækker sig over en 6,1 km strækning fra rute 16 vest for Grenaa, nord om Dolmer og Åstrup frem til Grenaa Nordhavn.

Nordre Kattegatvej er særligt velegnet til tung trafik, vindmølletransporter og modulvogntog.

Omfartsvejen får stor betydning for Grenaa Havn. Vejen ender således på havneområdet, hvor der er god plads til at laste og losse gods – også i stor skala. Vejen er desuden forberedt for modulvogntog.

Enkelte dele af vejen mangler fortsat at blive færdiggjorte. Entreprenøren er blevet forsinket på grund af store mængder regn og siden frost i løbet af vinteren.

Blandt andet er koblingen til Hovedvej 16 endnu ikke helt færdig, men forventes at stå klar i midten af maj 2018.

Kilde: Norddjurs Kommune