Sostrup Slot forvandles

Nye ejere omdanner det gamle nonnekloster til et center til fordybelse

04:34

1 af 2

Beskyldninger om vold, manipulation og magtmisbrug, politiafhøring og et mystisk dødsfald.

Man kan roligt kaldet det tidligere nonnekloster Sostrup Slot på Norddjursland for omstridt. Men nu er det ikke længere lukket for offentligheden - det er i gang med en stor forandring.

Den sidste nonne flyttede ud sidste år, og søskendeparret Kirsten Bundgaard Swift og Anders Bundgaard købte stedet og har siden været i gang med en omfattende renovering.

De nye ejere af det sagnomspundne tidligere nonnekloster vil lave de mange bygninger om til et center for fordybelse og alternativ behandling.

- Jeg tænker, at det kan være mulighed for at samle en masse kreative mennesker og lave noget stort og berigende, siger Kirsten Bundgaard Swift til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Rikke Hedman, der er ansat til at styre den store byggeproces, forklarer, at kodeordet bliver, at der skal være plads til alle:

- Fra at have været et sted for en masse nonner og et katolsk centrum i rigtig mange år, så skal det jo nu være et sted for os alle sammen og uden religioner presset ned over det, forklarer hun.

Kirsten Bundgaard Swift har boet i USA i over 20 år, men hun faldt pladask for stedet, da hun sidste år var hjemme på ferie:

- Jeg var fuldstændig betaget af det. Altså virkelig. Det var, som om jeg bare kom ind og så, at det her sted kunne blive til så meget, fortæller hun.

Mød Kirsten Bundgaard Swift i videoen øverst på siden, hvor du også kan komme med ind i Sostrup Slot.