Sælunge har fået sit navn

Se, hvad Kattegatcentrets lille sæl er kommet til at hedde

Foto: Carsten Henriksen

Det blev hverken Sælma, Sælina eller Sælfie, som Kattegatcentrets sælunge blev 'døbt'.

Kattegatcentret i Grenaa har den seneste tid kørt en navnekonkurrence på sin Facebook-side, hvor folk har kunne give deres bud på det bedste navn til den lille ny.

Budene var mange og forskellige. I alt 700 navne modtog medarbejderne, og nu er vindernavnet så blevet udvalgt.

Se: Denne gang blev det en hunsæl

Den nye unge hedder nu Kaia, og det er ifølge dyrepasser Kasper Friis Jensen et ligeså godt sælnavn, som de mange forslag, der begyndte med 'Sæl'.

Kaia kommer nemlig af det hawaiianske ord 'Kai', som betyder hav:

- Det opfylder både vores to krav til navnet, er kreativt, og så passer det rigtig godt til en lille hunsæl, siger Kasper Friis Jensen i en pressemeddelelse.

Sælungen Kaia blev født natten til den 27. juli af hunsælen Liv. Kattegatcentret har i dag tre sæler, og sådan skal det også være i fremtiden.

- - Vi har en harmonisk sælflok med to voksne spættede sæler og en gråsæl, så det er nødvendigt, at vi finder et nyt og godt hjem til Kaia, så snart Liv som en helt naturlig adfærd for sæler begynder at støde ungen fra sig, og den må klare sig selv, forklarer Kasper Friis Jensen.

Kaia bliver dermed ikke fast inventar i bassinet, da hun skal videre til andre vande. Det samme skete for hendes storebror Nor, der nu er flyttet til St. Andrews Aquarium i Skotland.

Indtil videre får den lille sælunge dog lov til at blive i Grenaa. Hun er nemlig stadig afhængig af sin mors mælk, så hun kan vokse sig stor.