Ørsted Kro gennemgår massiv renovering

I øjeblikket er frivillige og lokale håndværkere ved at give den kendte Ørsted Kro et ansigtsløft af de helt store

Siden den 22. januar har der været mere aktivitet end normalt ved den gamle kro i Ørsted på Djursland. Siden de lokale selv overtog kroen for tre år siden, er der sket meget, og nu er man så i gang med den foreløbig sidste store renovering.

Denne gang er det indgangspartiet med toiletter samt køkkenet, der skal udskiftes. I alt forventer folkene bag kroen, at udgifterne ender op på omkring en million kroner.

- Indgangspartiet med toiletterne skal også have en ny handicapvenlig indgang, og så er der et stort arbejde med kloakering. Det har vi lokale håndværkere til, imens køkkenet bliver renoveret af frivillige, siger Flemming Seiersen, pr-ansvarlig for Ørsted Kro, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Seks østjyske byer dyster om Landsbyprisen

Ørsted Kro blev landskendt, efter den var omdrejningspunktet for dokumentarserien ’Landsbyen der ikke ville dø’ på TV2. Selve Ørsted har også været udnævnt som Årets Landsby for dens evne til at mobilisere frivillige kræfter.

- Bare i den her weekend arbejder omkring 40 frivillige på kroen, og hvis vi skulle have købt os til arbejdet i køkkenet, var udgiften endt op i flere millioner. Vi har også fået favorable priser på arbejdet i indgangspartiet, fortæller Flemming Seiersen.

Målet er, at Ørsted Kro er klar til genåbning den 10. marts. Gennem de seneste år er den store sal, værelserne på førstesalen, restauranten og krostuen blevet renoveret.      

00:32

I foråret 2017 uddeles Region Midtjyllands Landsbypris - en borgerne i Ørsted går efter at vinde. 

Luk video