Nu er livredderne klar til at hjælpe på stranden

Trygfondens kystlivreddere er nu klar til at hjælpe strandgæsterne på udvalgte strande

Nu bliver der holdt øje med dig, hvis du skal en tur i bølgen blå. Trygfondens Kystlivredningstjeneste åbnede fredag badesæsonen.

De seneste fem år har livredderne otte gange måttet forhindre drukneulykker, der kunne have været endt fatalt.

I gennemsnit må livredderne yde førstehjælp mere end 400 gange i løbet af en badesæson, og derudover yder livredderne en stor mængde forebyggende arbejde blandt badegæsterne.

Og selvom vejret i de her dage ikke ligefrem inviterer på strand og badning, så har livredderne nok at give sig til på de grå dage.

Udover livredderne var der fredag ikke mange på stranden syd for Grenaa. Men livredderne er frem til den 16. august hver eneste dag til stede - uanset vejret.
Udover livredderne var der fredag ikke mange på stranden syd for Grenaa. Men livredderne er frem til den 16. august hver eneste dag til stede - uanset vejret.

- Man kan fristes til at sige, at det er lidt kedeligt, men vi får det bedste ud af det, og vi får trænet en helt masse, så vi er klar, hvis der en dag sker en alvorlig situation, hvor en person har brug for hjælp, siger Simon Sønderriis, der er kystlivredder hos Trygfondens Kystlivredning på Grenaa Sydstrand, der er en af i alt 35 strande landet over, hvor Trygfonden har placeret livreddere.

Fire steder i Østjylland

I Østjylland er livredderne udover Grenaa Sydstrand tilstede ved Den Permanente i Aarhus, Moesgård Strand syd for Aarhus og Saksild Strand ved Odder.

Simon Sønderriis og kollegaen Per Gjelstrup Christiansen er ikke i tvivl om, hvad den største fare på strandturen er: 

- Hvis man ligger på sit badedyr eller luftmadras, så kan man risikere at flyde væk fra stranden og på et tidspunkt være så langt væk, at man ikke kan komme ind igen, og så er det, at man kan komme ud for farlige situationer, siger Per Gjelstrup Christiansen.

Her er Trygfondens kystlivreddere 

Derfor mener livredderne, at det er vigtigt, at man vælger en af de 35 strande, hvor Trygfondens livreddere er placeret.

- Det er selvfølgelig aldrig sikkert at bade, men det er mere sikkert, når vi er her, fordi vi har midlerne til at kunne hjælpe, hvis der opstår problemer, siger Per Gjelstrup Christiansen.

Og det er langt fra kun ved drukneulykker, at livredderne hjælper. De laver meget forbyggende arbejde og hjælper, hvis folk på en eller anden måde kommer til skade under strandturen.

Livredderne bemander tårnene hver dag frem til den 16. august - uanset vejret

Du kan se mere om livredderne i videoen øverst på siden.

Trygfondens fem baderåd

 

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager

IKEA

play Derfor åbner IKEA ikke i morgen

politibil

Politiet uddeler bøder og lukker vandpibecafé i Brabrand

IMG_9091

play Er der plads til flere borgere i Balle?

a09a6faa-0fea-48d0-9971-ad468d148e32

Foråret begynder med gradvist koldere vejr

DSC_0062

Fakkeloptog mod coronarestriktioner slutter fredeligt