Nazi-hærværk på asylcenter: 26-årig bag tremmer

Varetægtsfængslet efter brand og hærværk på asylcenter på Djursland

00:56

1 af 2

En 26-årig mand, der er sigtet for hærværk mod asylcentret Lyngbygård på Djursland, er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Manden blev fredag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør i Randers. Her nægtede han sig skyldig.

Dommeren valgte dog at fængsle manden, der både er sigtet for trusler og brandstiftelse. Den 26-årige er også sigtet for overtrædelse af racismeparagraffen, men denne del af sigtelsen lagde dommeren ikke til grund for varetægtsfængslingen.

Se: Asylangreb går verden rundt

Under grundlovsforhøret i Randers kom det frem, at det er et tip fra et venstreorienteret blad, der førte politiet på sporet af den 26-årige. Han erkender, at han både er medlem af Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB).

Han benægter derimod, at han var til stede ved Lyngbygård Asylcenter, da asylcentret natten til torsdag blev udsat for hærværk.

Ifølge TV 2 | ØSTJYLLANDs reporter, der var til stede ved grundlovsforhøret, er den 26-årige mørkhåret og spinkel. Under retsmødet var han iført sort joggingtøj.

Hærværket mod Lyngbygård Asylcenter i Trustrup skete ved 02-tiden natten til torsdag. De fleste af beboerne på centret lå og sov.

Gerningsmanden tegnede nazisymboler på centret, ligesom der blev skrevet, at dette er første advarsel.

Der blev også sat ild til en af asylcentrets biler.

Se videobilleder fra branden i videoen øverst i artiklen. Videoen er filmet af en beboer på asylcentret.