Motorvej fra Aarhus til Grenaa: - Det er nummer et på min liste

Et lokalt folketingsmedlem fra Djursland kæmper for en motorvej mellem Aarhus til Grenaa. Han bakkes op af lokale borgmestre og erhvervslivet.

I dag tager det omkring en time at køre fra Aarhus til Grenaa, og hastighedsgrænsen spænder fra 50 til 110 km/t på strækningen.

Står det til socialdemokratiske Leif Lahn Jensen, der er valgt til Folketinget af østjyderne, skal der være motorvej hele vejen.

- Det er det, der er allervigtigst for mig. Det er nummer et på min liste til de kommende infrastruktur-forhandlinger, siger Leif Lahn Jensen (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

Det skal være nemmere at komme til og fra Djursland, mener både politikere og det lokale erhvervsliv.
Det skal være nemmere at komme til og fra Djursland, mener både politikere og det lokale erhvervsliv. Foto: Google Maps

Leif Lahn Jensen er selv født og opvokset i Grenaa, og bor der i dag sammen med sin familie.

Han mener, at en motorvej vil styrke erhvervslivet og bosætningen på Djursland, og han har allerede holdt et møde om det med transportminister Benny Engelbrecht og Norddjurs Kommunes borgmester.

- Der er virkelig gang i udviklingen på Grenaa havn, og jeg har kørt fra Grenaa til Aarhus i rigtig mange år, og der kommer mere og mere trafik, så der er rigtig meget brug for en motorvej, siger han og tilføjer:

- Det er også vigtigt for mig at få koblet lufthavnen på motorvejen.

Vil styrke lufthavnen

Netop lufthavnen nævner Aarhus Kommunes borgmester også som en vigtig grund til at etablere motorvejen.

- Vi har en ambition om at udvikle Aarhus Lufthavn til at være en international lufthavn, der kan understøtte både det østjyske erhvervsliv, men også de mange østjyder, der ønsker at komme på charterferie. Det andet er, at vi gerne vil understøtte, at der kommer vækst og udvikling på hele Djursland. Det er også godt for Aarhus, fordi det øger vores arbejdskraftopland, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

Aarhus Airport er lige nu i gang med en udvidelse, der blandt andet betyder, at der kommer indendørs fodboldbane, flysimulator og et hotel i bygningen.
Aarhus Airport er lige nu i gang med en udvidelse, der blandt andet betyder, at der kommer indendørs fodboldbane, flysimulator og et hotel i bygningen.

Borgmestrene i de to kommuner på Djursland og bestyrelsesformanden for Erhverv Grenaa håber også meget, at folketingspolitikerne vil sætte penge af til en ny motorvej, når forhandlingerne om infrastruktur går i gang i løbet af foråret.

- Infrastruktur skaber vækst, siger bestyrelsesformand for Erhverv Grenaa, Mette Haase Lindhardt.

Hun mener blandt andet, at motorvejen vil være en gevinst i forhold til de lastbiler og biler, der sejler med færgen fra Grenaa til Halmstad i Sverige.  Men det vil også være til gavn for de små byer på strækningen.

Sidste år etablerede Stena Line en ny færgeforbindelse mellem Grenaa og Halmstad i Sverige. Den har ifølge Erhverv Grenaa været skyld i, at Stena Line har vækstet 15 procent det seneste år.
Sidste år etablerede Stena Line en ny færgeforbindelse mellem Grenaa og Halmstad i Sverige. Den har ifølge Erhverv Grenaa været skyld i, at Stena Line har vækstet 15 procent det seneste år. Foto: Thomas Gam Nielsen

Flere vil flytte på landet

- Vi ser allerede nu, at befolkningstilvæksten vækster i Norddjurs, og det er nemmere at sælge huse på landet. Der er flere, der vil bo på landet. Og det er vigtigt med god infrastruktur, hvis man vil pendle til sit arbejde, siger Mette Haase Lindhardt fra Erhverv Grenaa.

Leif Lahn Jensen frygter, at konsekvensen ved at lade være med at etablere motorvejsforbindelsen vil være, at færre virksomheder og privatpersoner flytter til Djursland.

- Det, der kunne ske, er, at trafikken blev mere og mere tung, så virksomheder og andre ikke har lyst til at flytte hertil, så derfor haster det med at få en motorvej hertil, siger Leif Lahn Jensen.

Anja og Bonnie

play Mødre i opråb: Hvorfor skal vi vente så længe på hjælp til vores børn?

åboulevarden

Sådan bliver reglerne for at gå på café og restaurant

Billede 17.04.2021 20.48.44

Biltræf endte med 70 sigtelser

Smukfest Christopher 2016

- Det er en stor udfordring, at der ikke er nogen plan for os, siger festival

Gellerupparken Gellerup

Skole uden smittede lukker - rammer model skævt?

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

Dagens mest læste