Malmros er tilbage bag kameraet - for en stund

Den aarhuianske filinstruktør blev fristet af tilbud fra Aarhus Teater

04:01

1 af 2

Den kendte aarhussianske filminstruktør Nils Malmros er - for et stund - tilbage bag kameraet.

For tre år siden valgte han ellers at pensionere sig selv efter filmen Sorg og glæde, men så kom Aarhus Teater med et forslag, som han ganske enkelt ikke kunne sige nej til.

- Jeg er da en gammel cirkushest, så det lige at komme igen og sætte nogle scener sammen, det blev jeg fristet af, siger Nils Malmros.

Niels Malmros fortæller om konens psykose

Og derfor kan man for tiden i for eksempel Kattegatcenter igen se den aarhusianske filminstruktør i sit rette element bag kameraet.

Nyfortolkning af debutfilm

Aarhus Teater foreslog at lave en nyfortolkning af Nils Malmros' prisvindende debutfilm Lars Ole 5.C på Borgerscenen.

Et teaterstykke, hvor der også indgår filmscener, blandt andet fra instruktørens gamle skole på Trøjborg i Aarhus, som også blev brugt i den oprindelige film fra 1973.

Lars Ole 5.C handler om en dreng, der kæmper med alt det, som drenge i den alder gør. Han prøver blandt andet at gøre indtryk på en pige og køber studenterbrød til kammeraterne på forældrenes regning.

Malmros på vej mod Oscar

I den nye fortolkning af filmen er Lars Ole, der nu hedder Thomas, taget på udflugt til Kattegatcentret i Grenaa, hvor han sammen med sin klasse skal sove med hajerne.

Vil ikke lave film igen

Og selvom Nils Malmros har nydt at styre et filmhold igen, så har han fortsat ingen planer om at lave spillefilm igen.

- Det her er ikke en appel til alle mulige om, at man skal sende manuskripter til mig og tro, at jeg lige netop ville brænde for deres projekt, siger instruktøren.

Øverst på siden kan du se mere om Nils Malmros og den nye fortolkning af Lars Ole 5.C.