Jubel over penge til nedrivning

400 millioner afsat til nedrivning

02:02

1 af 2

Godt nyt for de østjyske kommuner, der i årevis har ønsket at nedrive gamle, faldefærdige bygninger, men som ikke har haft råd. Regeringen bevilger nu 400 millioner til arbejdet - en håndsrækning, de næsten ikke få armene ned over i Norddjurs Kommune.

Der har længe stået gamle, ubeboede og faldefærdige bygninger øde hen i Norddjurs Kommune. Det pynter ikke just i bybilledet, men midlerne til at gøre en ende på de aldrende betonmonstre har ikke været til stede. Men nu ser det ud til at gå Norddjurs' vej. Regeringen har netop meldt ud, at der skal afsættes 400 millioner kroner til at rive gamle bygninger ned.

- Vi har rigtigt mange smukke landbyer i kommunen. Og mange af dem de skæmmes af, at der måske står et enkelt eller to huse, der bare skal væk. Det er ikke nogen, der kan bruge dem til noget. Så de skal bare væk, så det, der står tilbage, det har høj værdi, siger borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen (S), som kan se frem til at få en bid af kagen.

Ifølge Norddjurs Kommune koster det omkring 70.000 kroner at rive et hus ned og skaffe sig af med affaldet. Og der står lige nu godt 200 faldefærdige og ikke mindst nedrivningsklare huse i kommunen.

Se et tv-indslag herom øverst på siden.