Japansk vindmølle-industri henter inspiration fra Østjylland

40 japanere fra vindmølleindustrien havde torsdag kurs mod Anholt Havmøllepark. Her søgte de inspiration til lignende parker i Japan

Trods blæsevejr og bølger steg 40 japanere fra vindmølleindustrien torsdag på en færge fra Djurslands kyst. 

Japanerne var på inspirationstur, og destinationen var havvindmølleparken mellem Anholt og Djursland. 

- Vi er taget til Danmark med det formål at studere havvindemølleparker. Vi har mange problemer, såsom hvordan vi skal bygge fundamenterne, og hvordan vi skal drive havvindmølleparkerne, siger Kaoru Saito, direktør for Japan Wind Power Association. 

Japan Wind Power Association har planer om at bygge 10 parker på havet. Men Japans kyster er stejle, og havdybden når hurtigt 40 meter, hvilket er en udfordring, når havvindmølleparker skal bygges. 

Udvekslede erfaringer

Gruppen fra den japanske vindmølleindustrien har tidligere været på besøg hos de helt store spillere i dansk vindmølleindustri, nemlig Siemes, Vestas MHI og Dong. Men Djurs Wind Power havde noget andet at tilbyde. 

- De kommer for at høre om, hvad det er for nogle supportfunktioner, der skal til, når man skal bygge en havvindmøllepark. Det har vores medlemmer rigtig meget erfaring med, siger Aage Dam, bestyrelsesmedlem i Djurs Wind Power. 

Direktør i Djursland Wind Power Lene Skovsgaard er godt tilfreds med, hvordan dagen forløb. 

- Lige bortset fra lidt søgang på vej derud og lidt bølger, som vi ikke lige havde kalkuleret med, så synes jeg faktisk, det gik som det skulle, siger hun. 

På sigt er målet fra Djurs Wind Powers side, at der blev afgivet ordrer til gruppens virksomheder.