Hobbyen der voksede ud af stuen

Henrik Høyer Nielsen startede med at samle på motorer som 12-årig. I dag har han tæt på 400

03:32

1 af 2

Da Henrik Høyer Nielsens onkel for 35 år siden ryddede op i sin garage, fandt han tilfældigt en gammel motor, og den kastede Henrik Høyer Nielsen straks sin kærlighed på.

Det blev samtidig starten på en hobby, der voksede ud af stuen, og her 35 år senere er blevet til Dansk Motor- og Maskinsamling.

- En blev til to og tre og fem. Og i dag har jeg så tæt på 400 motorer, siger Henrik Høyer Nielsen om en hobby, der kræver et stort gravearbejde.

- Mit mål er, at når motoren er færdig og står her på museet, så skal den være ligeså god, som da den kom fra fabrikken, og den skal være ligesom den var, der skal ikke være lavet forbedringer, de skal tilbage til det oprindelige produkt, siger Henrik Høyer Nielsen fra Grenaa.

Barndomsvenner åbner tøjbutik inspireret af vestjyske fiskere

Derfor er han også nødt til at søge viden i gamle billeder, da der ikke findes meget information om emnet.

- En reservedel, den kan ikke findes, den skal fremstilles - og det er jo det, jeg synes, der er sjovt. At lave alle de ting, siger han.

Se klippet med Henrik Høyer Nielsen i videoen ovenfor. Du kan se mere om Henrik Høyer Nielsen i 'Livet + det løse' på TV 2 | ØSTJYLLAND torsdag aften kl. 19.30. Du kan også se udsendelsen her