Grøn energi til hajerne i Grenaa

Kattegatcentret har fået et 1.200 m2 store solcelleanlæg

Foto: Kattegatcentret

Foto: Kattegatcentret

1 af 2

Kattegatcentret i Grenaa har fået installeret et kæmpestort solcelleanlæg på taget, som i fremtiden skal sørge for grøn energi til hajerne og de andre havdyr.

Solcelleanlægget dækker et område på 1.200 m2, og det bliver indviet på fredag, hvor Jan Petersen (S), borgmester i Norddjurs Kommune, står for den officielle indvielse.

- Det bliver fantastisk at sætte gang i de i alt 720 solcellepaneler, der de næste mange år vil høste solens stråler og årligt forvandle dem til næsten 32 gange så meget strøm, som en gennemsnitsfamilie bruger om året, siger Bjarne Klausen, der er direktør i Kattegatcentret, i en pressemeddelelse.

Solcelleanlægget er blevet til med støtte fra Norddjurs Kommune, og det skal sikre en mere bæredygtig elforsyning.

- I Kattegatcentret ønsker vi at være et strålende eksempel og gå forrest, når det gælder om at tage vare på naturens ressourcer. Med vores grønne satsning vil vi i fremtiden årligt skåne miljøet for mindst 88 ton CO2, og det er vi utroligt stolte over, siger Bjarne Klausen, der også fortæller, at der er en økonomisk gevinst ved det nye anlæg.

- Vi vil årligt spare omkring 350.000 kroner. Anlægget vil dermed være tilbagebetalt i løbet af kun otte år - og derefter er det ren fortjeneste. Så både miljø og økonomi vil fremover nyde ekstra godt af solens stråler, sige direktøren.

Åbningen af det solcelleanlægget finder sted fredag den 21. august klokken 10.00.