Gårdbrand ved Grenaa

Heste reddet ud, får indebrændte

00:21

Foto: Privatfoto

1 af 2

En brand i en landbrugsejendom på Robstrupvej nord for Grenaa har kostet flere får livet.

Ifølge indsatsleder Jan Recke fra Brand og Redning Djursland er flere heste på landejendommen reddet ud af staldene, mens flere får har mistet livet i branden.

En lade med 3.500 bigballer brænder fortsat og vil brænde længe, fortæller indsatslederen.

Se: Brand kan skyldes indbrud

- Vi har reddet cirka 30 heste og 30 kreaturer ud og sikret en bygning ti meter fra den brændende lade med hestestalde og ridehal, fortæller han til TV 2 | ØSTJYLLAND. En lade som man lige nu poster en masse vand på ved hjælp af vandvogne fra flere andre stationer på Djursland.

Mens alle heste og kreaturer blev reddet ud, er fire får indebrændt. Fårene befandt sig i laden med bigballerne og brandfolkene havde ifølge indsatslederen ingen mulighed for at komme ind til dem.

Ingen personer er kommet til skade ved branden, som blev anmeldt klokken 04.41 natten til mandag.

Se: - Brand kan være påsat

Brand og Redning Djursland er mandag morgen til stede med ti mand fra stationen i Grenaa. De har fået assistance af to brandfolk fra Kolind med en tankvogn med vand, to mand fra Rønde med en tankvogn, frivillige med en vandcontainer og en slangegruppe. Derudover deltager Beredskabsstyrelsen fra Herning med en gruppe på 14 mand.

En seer, som tidligt mandag morgen passerede brandstedet har sendt redaktion en kort mobilvideo af branden. Se videoen over artiklen.