Fyrværkeri ødelagde Simons hånd: Vågnede til stanken af brændt kød

Simon Pinnau besøger østjyske skoleelever for at fortælle om dengang, han mistede sin hånd

- Jeg vågnede til stanken af brændt menneskekød. Det er ikke noget, I kan forestille jer. Den er ganske modbydelig.

Sådan fortæller Simon Pinnau om dengang, han for 26 år siden kom alvorligt til skade efter at have fyret hjemmelavet krudt af.

Siden uheldet har Simon Pinnau manglet sin venstre hånd og anvender i dag en protese som erstatning.

For at undgå at nutidens teenagere begår samme fejl, rejser Simon Pinnau i dag rundt i landet for at holde foredrag om, hvor farligt fyrværkeri kan være. Torsdag var han på besøg på Auning Skole på Djursland.

- Hvis jeg kunne have gjort noget anderledes, så ville jeg helt klart have gjort det, fortalte han til TV 2 | ØSTJYLLAND under sit besøg blandt eleverne i 7. klasse på Auning Skole. 

Simon Pinnaus historie gjorde et stort indtryk blandt de østjyske folkeskoleelever. For flere af dem var det endda så voldsomt, at de valgte at forlade lokalet.

Marcus Nikolajsen var en af de elever, der hørte foredraget. Det gjorde et stort indtryk på ham, at et uheld med fyrværkeri kan betyde, at man skal leve det meste af sit liv med en protese. 

- Jeg blev lidt chokeret, da jeg så det værktøj, han bruger som hånd, forklarede Marcus Nikolajsen efter foredraget.

Simon Pinnau understreger, at han ikke ønsker at skræmme eleverne. Men ved at fortælle sin historie håber han, at de unge vil passe lidt bedre på op mod nytår.

- Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel. Det vil jeg gøre alt for, siger han.

Mød Simon Pinnau og hør de unges reaktion i tv-indslaget øverst i artiklen.