Ferieby skal "revitaliseres"

To Djursland-projekter får støtte fra Realdania

Egill Fischers ferieby får bevilling fra Realdania.

Egil Fischers Ferieby ved Femmøller skal "revitaliseres" med udgangspunkt i stedets særlige arkitektoniske, kulturhistoriske og landskabelige værdier.

Til det formål har Realdania-fonden netop bevilget 125.000 kr. til forundersøgelser.

Også tre historiske bygninger ved Fjellerup Strand får 125.000 kr. i støtte fra Realdania til videre udvikling.

Det sker i forbindelse med Realdania-kampagnen "Stedet Tæller", som frem til 2016 sætter fokus på yderområdernes stedbundne potentialer.

Projekter i hård konkurrence
De to projektidéer fra henholdsvis Norddjurs og Syddjurs kommuner får tildelt støtte i hård konkurrence med over 120 indsendte projektidéer til kampagnens første udbudsrunde, hvor i alt 25 projektidéer får støtte, oplyser Realdania i en pressemeddelelse.

- De to projektidéer fra Djursland giver nogle spændende bud på, hvordan kulturhistoriske, landskabelige og bygningskulturelle potentialer kan udnyttes til gavn for mange mennesker. Begge idéer er oplagte bud på, hvordan stedbundne potentialer kan være med til at styrke livskvaliteten lokalt i Danmarks yderområder, siger direktør i Realdania Hans Peter Svendler i en pressemeddelelse.
  
- Realdania har med "Stedet Tæller" afsat i alt 115 mio. kr. til at støtte konkrete, fysiske projekter, ligesom der også er afsat midler til formidling af viden og inspiration til kommuner, turismeerhverv og aktører i yderområder. Støtten til de 25 projektidéer er fordelt på to af kampagnens tre fokusområder: Mulighedernes Danmark og Kvalitet i kysternes turistbyer.

Læs mere om Egil Fischers Ferieby