Dødsfald på bosted undersøges

Ung mand døde på bosted efter tumult med personale

Fire ansatte på et bosted for udviklingshæmmede er sendt hjem, mens politiet undersøger et dødsfald på institutionen.

Tirsdag aften mistede en yngre beboer livet, da der opstod tumult mellem ham og de ansatte, der forsøgte at tilbageholde ham ved bofællesskaberne Skovvang og Kærvang i Ørsted.

- I forbindelse med at personalet fastholdt den unge mand, ringede de til politiet. Og ikke lang til efter at de havde ringet til politiet, blev den unge mand dårlig, og han blev livløs, så de forsøgte at genoplive ham, siger Hanne Nielsen, der er socialchef i Norddjurs Kommune.

Den afdøde ville gerne deltage en fest hos en beboer i nabohuset i Skovvang, men blev afvist.

- Han var meget oprørt, da han kom her. Der var en fødselsdagsfest, som blev holdt for de beboere, der bor på Skovvang, siger Hanne Nielsen.

Ledelsen afviser, at personalet gik over stregen, da den unge mand skulle pacificeres.

Efter hændelsen, hvor beboeren, der er midt i 20'erne, døde, blev personalet afhørt af politiet.

- Efter politiet havde afhørt personalet, tilkaldte vi en krisepsykolog, som de havde samtaler med, og psykologen følger op på, hvordan de har det fremadrettet. Derudover er det personale, der har været involveret i episoden, sendt hjem, mens sagen bliver undersøgt nærmere, siger Hanne Nielsen.

Østjyllands Politi har onsdag aften endnu ikke modtaget retsmedicinernes obduktionsrapport, og derfor vil hverken politiet eller Norddjurs Kommune udtale sig nærmere om sagen.

Du kan se et tv-indslag om sagen i videoen øverst på siden.