Dag blev Årets Østjyde

Hædret for sin indsats i Ørsted på Djursland

01:41

1 af 2

Dag Kristiansen fra Ørsted på det nordlige Djursland blev torsdag aften kåret som Årets Østjyde 2014.

Dag Kristiansen var den ene af de i alt fem finalister, der var indstillet til den ærefulde titel i finalen, der blev sendt direkte på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den 49-årige spejderleder er nomineret for sit store lokale engagement i Ørsted og for sit frivillige arbejde i byen. Han var blandt andet en af drivkræfterne bag redningen af den lokale kro, der dermed undgik at gå konkurs.

Det var TV 2 | ØSTJYLLANDs seere, der via sms-stemmer afgjorde, hvem der skulle være Årets Østjyde. I sidste ende blev det altså Dag Kristiansen, der løb med sejren.

Foruden hæderen modtager Dag Kristiansen 10.000 kr. fra Sparekassen Kronjylland. Den nykårede Årets Østjyde vil bruge pengene til et godt formål i hjembyen Ørsted.

- Jeg er mega-stolt over det her. Men titlen tilfalder i stor grad Ørsted by og det projekt, som jeg har været en del af. Jeg er måske den, der har trukket hårdest, men der er simpelthen mange, der har trukket med, sagde Dag Kristiansen umiddelbart efter, at han torsdag aften var blevet kåret som Årets Østjyde 2014.

Andenpladsen i Årets Østjyde 2014 gik til hospitalsklovnene Trudi & Petunia.

I videoen øverst i artiklen kan du se det afgørende øjeblik, da Dag Kristiansen blev kåret som Årets Østjyde.