Budgetaftale på plads i Norddjurs

Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Helle Plougmann bag ny aftale

Lokalpolitikerne i Norddjurs har mandag forladt forhandlingsbordet og præsenteret budgetaftalen for 2016-2019, som et flertal nu er enige om.

Ifølge Jan Petersen (S), borgmester i Norddjurs Kommune, har det været vanskeligt at få den økonomiske kabale til at gå op, der både indeholder besparelser og højere skat.

- Norddjurs Kommunes budget for 2016 indeholder både skatteforhøjelse, besparelser og en opbremsning i investeringer og anlæg. Opgaven har været vanskeligere end sidste år, men vores målsætning om, at en vækstkommune i Østjylland med flere borgere, flere arbejdspladser og et serviceniveau på niveau med de andre østjyske kommuner, er fastholdt, siger Jan Petersen i en pressemeddelelse.

I budgetaftalen står der:

Hårdere opbremsning

- Det er derfor nødvendigt med en hårdere opbremsning i drifts- og anlægsøkonomien end forudset, og den varslede skattestigning på 0,5 procent er endnu mere nødvendig for, at Norddjurs Kommune anvender de mulige service- og anlægsrammer. Disse kan dog ikke anvendes fuldt ud, da indtægtsgrundlaget - også efter skattestigningen - ikke sikrer fuldstændig balance i økonomien i overslagsårene.

Skoleformand bringer lukning af folkeskoler i spil

I sidste uge rejste formand for børne- og ungdomsudvalget, Lars Østergaard (V), spørgsmålet om, hvorvidt man af økonomiske årsager kunne være nødt til at lukke folkeskoler i Norddjurs Kommune på grund af det faldende antal elever.

Men det bliver der ikke noget af ifølge budgetaftalen, hvor det dog fremgår, at 10. klasse på Auning Skole lukkes og i stedet etableres ét fælles 10. klassetilbud i Norddjurs Kommune i 10. Klasse Center Djurslands lokaler i Grenaa.

Ikke rart at gennemføre nedskæringer

- Jeg synes selvfølgelig ikke, det er hverken rart eller let at skulle gennemføre nedskæringer og udløse omlægninger, der påvirker den enkelte borger eller grupper af borgere. Men det er et vilkår, at vi i Norddjurs Kommune deler med alle andre kommuner i disse år. Jeg er samtidigt nødt til at sige, at det vil fortsætte de kommende år med de økonomiske udsigter og den usikkerhed, der tegner sig for os og andre kommuner de kommende år, siger Jan Petersen.

I aftalen indgår blandt andet en investering på 10 millioner kroner i bedre bredbånd og mobilforbindelser i Norddjurs Kommune samt investering i en ny børnehave i Vivild.

Du kan læse hele budgetaftalen, som er vedhæftet herunder.

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri-Listen får fire kandidater: - Det er en rigtig god start

Aarhus Universitet

Landets bedste skal forske i hjerte-kar-sygdomme i Aarhus

DemensCentrum Aarhus

play Listen over hårdt ramte plejehjem vokser: - Desværre er det ikke vaccinen, der har vundet kapløbet

mikkel_rasmussen_psykiatrilisten.jpg

Psykiatri-Listen i møde tirsdag formiddag: - Jeg håber, der kan være plads til os ved næste valg

Bilka VS detailhandel

play Handelsekspert: Det bliver ikke corona, men dårlig service, der dræber detailhandlen

Gynge

Børn i voldsramte familier er hårdt ramt af nedlukning