Bollegård skal være fest- og kultursted

Bollegård ved Hevring er blevet solgt, og de kommende ejere har ambitioner for stedet.

Rune Langhoff er opvokset i Langå, men har i de seneste ti år slået sine folder i København, hvor han i dag er særlig rådgiver for folketingspolitikeren Sikandar Siddique.

Nu vender han hjem til det østjyske og til det, som han beskriver som en ’gammel teenagedrøm’.

Rune Langhoff overtager ejendommen Bollegård 1. juni sammen med nogle venner.
Rune Langhoff overtager ejendommen Bollegård 1. juni sammen med nogle venner.

Rune Langhoff har længe tænkt over at skifte København ud med mere landlige omgivelser. For nylig skiftede han spekulationerne ud med et nøglebundt, da han underskrev købsaftalen på liebhaverejendommen Bollegård ved Hevring i Norddjurs.

- Jeg havde tænkt, at der skulle gå et par år. Men nu var der et sted, der så dejligt ud, og som jeg kender, og hvor jeg kender ejeren. Nu skal det være, siger Rune Langhoff til TV2 ØSTJYLLAND.

Bryllupper, fester og konferencer

Den snart tidligere ejer Birgit Nørgaard drev værelsesudlejning på Bollegård, og Rune Langhoff går med samme tanker. Han fortæller, at han har købt stedet sammen med fire venner:

- Jeg flytter derud sammen med nogle venner. Dels vil vi lave bed and breakfast men også holde bryllupper, fester og konferencer. 

- Jeg har selv en drøm om en æbleplantage, som jeg gerne vil starte med. Men det kunne også være at holde kunstudstillinger og foredrag, siger Rune Langhoff.

Bollegård rummer 508 kvadratmeter fordelt på fire plan og 16 værelser.
Bollegård rummer 508 kvadratmeter fordelt på fire plan og 16 værelser. Foto: Danbolig Fischer Kristensen

Bollegård har været brugt til mange ting, og at det er alt for stort til at bare at bo der, mener han:

- Det er sjovt, hvis flere kan bruge det.

Hvor stammer navnet fra?

Selvom Rune Langhoffs nye adresse ligger langt fra Christiansborg, vil han beholde sit job i København. Han er ikke nervøs for, at han får markant længere til jobbet:

- Under corona har vi lært, at det ikke er så svært at arbejde hjemmefra. Nu har jeg gjort det længe. Det skal jeg fortsætte med, og så kommer jeg til København et par gange om måneden. Med redskaber som Zoom og Teams er det ikke det store problem, siger han.

Bollegård ligger på en grund på 7.818 kvadratmeter.
Bollegård ligger på en grund på 7.818 kvadratmeter. Foto: Danbolig Fischer Kristensen