Beslutning om vindmøller udskudt

Formand for borgergruppe glæder sig over, at sagen om opstilling af vindmøller i Hevring Ådal nu trækker ud

En procedurefejl på et byrådsmøde i november sidste år får nu betydning for sagen om opstilling af vindmøller i Hevring Ådal på det nordlige Djursland.

Sagen var egentlig i høring frem til den 17. februar, men nu bliver høringsperioden afbrudt.

Det skyldes, at Socialdemokraterne i byrådet i Norddjurs Kommune havde indkaldt en forkert suppleant på det møde, hvor politikerne besluttede at sende forslaget i høring.

Det er imod styrelseslovens regler, og derfor skal sagen nu genbehandles den 21. januar.

Politiker spiddet af tilhører: Hvornår købte du andel i møller?

Henriette Vendelbo er formand for en borgergruppe, som har kæmpet i tre år mod opstillingen af de 149 meter høje vindmøller. Hun håber, at udskydelsen af beslutningen kan føre til et endeligt punktum i sagen:

- Jeg tror faktisk, at vi er derhenne, hvor noget tyder på, at der ikke er et politisk flertal for at opstille landmøller i Norddjurs Kommune, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Vindmølle-sag trækker ud

Inden høringsfasen blev afsluttet på grund af fejlen, var der kommet omkring 500 indsigelser. Kun ni var positivt stemte over for projektet.

For Henriette Vendelbo er kampen ikke rettet mod vindmøller i al almindelighed. Hun fortæller, at hun ikke er principielt imod vindmøller, men derimod placeringen af dem, som hun mener, ikke er forsvarlig i Hevring Ådal.

- Det der kan være farligt er, hvis man kommer til at bo for tæt på dem, så man bliver generet af den støj, som vindmøllerne laver, siger hun.

Historien om Hevring Ådal har tidligere været plaget af spørgsmål om inhabilitet, hvilket også har en sammenhæng med den suppleant, der blev indkaldt.

Valdemar Haumand (S) skulle nemlig være suppleant for John Saaby Jensen (S), som er erklæret inhabil i vindmøllespørgsmålet. Det var dog ikke Haumand, men derimod en anden kollega der var berettiget til at deltage.

Forkert brug af suppleant strider mod styrelseslovens regler og derfor bliver byrådsmødet taget om. Hvis politikerne vælger at gå videre med vindmølle-sagen i Hevring Ådal, bliver der åbnet op for en ny høringsperiode, oplyser Norddjurs Kommune.

Du kan se et interview med formanden for borgergruppen, Henriette Vendelbo, som fortæller om kampen mod vindmøller i videoen øverst i artiklen.

Hund i sne

Udbredt sne over store dele af landet i nat

Sundparken Horsens ghetto

play 124 boliger rives ned: - Det er spild af penge

20201013-144325-4-1920x1280we

Motorvej har lange udsigter: Nu er fire borgmestre gået sammen om ny idé

20200424-133559-L-1920x1280we

Doping og narkotika: Østjyllands politi finder stor gevinst på rockerborg

Lige nu
test corona covid-19

liveblog COVID-19 LIVE: 666 er på hospitalet

politibil

Endnu en bøde venter ejeren: Wellnesscenter er fire gange taget i at holde åbent