Auning skal fornyes: Folk kører typisk bare igennem

Det går meget godt i den østjyske landsby på Djursland, men det kan sagtens gå endnu bedre. Derfor får byen nu seks mio. kr. til byudvikling

01:32

Auning i Norddjurs Kommune er en af de landsbyer, som har formået at etablere et attraktivt handelsliv, men man ønsker at flere få øjnene op for det. Nu skal seks mio. kr. til byudvikling fra kommunen og staten sørge for, at det sker.

- Vores største udfordring er, at Auning er en by midt på Djursland, som folk typisk bare kører igennem, siger Bjarne Nielsen fra Auning Handelsudvalg.

Læs også Silkeborg ønsker 100.000 indbyggere i 2025

Han så gerne, at flere handlende stoppede op og opdagede, hvad byen har at byde på.

- Vi er en stor og attraktiv handelsby, som er lidt gemt, mener Bjarne Nielsen.

Derfor hilser han da også tilskuddet til udvikling af byen velkommen. Også de lokale politikere ser store muligheder i Auning.

- Vi skal fastholde den udvikling, som byen er inde i allerede. Jeg tror, at vi får meget glæde af tilskuddet, siger Formand for Miljø- og Teknikudvalget i Norddjurs Kommune, Jens Meilvang (LA).

For år tilbage var det Kolind i Syddjurs Kommune, der fik midler til byudvikling. Her havde støtten ikke den ønskede effekt. Du kan se hvorfor i indslaget øverst i artiklen.