Advokat om sommerhussag: Jeg synes, den er mærkelig

En uoverensstemmelse over et friareal har gjort sommerhusejere i Norddjurs vrede

En gruppe sommerhusejere er vrede over, at et friareal nær deres sommerhuse nu måske skal inddrages til bebyggelse af nye sommerhuse. 

Sommerhusejerne mener nemlig, at de gennem en deklaration har indsigelsesret på friarealet, og man kan derfor ikke bruge området til bebyggelse uden deres accept. 

Sommerhusejerne henvendte sig i 2013 til advokat Bjarne Overmark, som finder sagen meget mærkelig.

- Jamen jeg synes, den er mærkelig. Man sælger jo nogle sommerhusgrunde for jeg ved ikke hvor mange år siden efter anden verdenskrig på et eller andet tidspunkt, og et af salgsargumenterne er jo, at man har det her friareal foran grundene, og at de kommer til at ligge, som de gør, foran kysten. På en måde kan man jo kalde det for et brud på salgsaftalen, for det andet kan jeg slet ikke forstå Norddjurs Kommunes ageren i sagen, de burde jo sådan set være enig med sommerhusejerne, det er da dejligt, at der er noget offentligt friareal ned til en strand i stedet for at der bliver bygget så tæt på, som der ligges op til her, siger advokat Bjarne Overmark.

TV 2 | ØSTJYLLAND har været i kontakt med Norddjurs Kommune, som ikke ønsker at udtale sig, da de forventer, at sagen ender i retten. 

Bjarne Overmarks opfattelse af forløbet

2008: Servitut om, at det skal være et frit tilgængeligt areal for sommerhusejerne, er blevet aflyst af ejerne af arealet, fordi de ønsker at bygge flere sommerhuse tættere på kysten.

2013: Bjarne Overmark får henvendelse fra sommerhusejerne

2013: Tinglysningen præciserer, efter Bjarne Overmarks opfattelse, at sommerhusejerne er indsigelsesberettiget, og så længe de ikke er blevet spurgt, så kan deklarationen ikke ophæves.

Slutningen af 2013: Sommerhusejerne og Bjarne Overmark modtager en skrivelse fra Norddjurs Kommune hvor de, efter Bjarne Overmarks opfattelse, skriver, at de vil respektere det og ikke foretage sig yderligere med at give byggetilladelser og den slags ting. 

2016: Bjarne Overmark modtager besked om, at Norddjurs Kommune og ejerne af arealet har søgt om at få servitutten ophævet og de mener ikke, at beboerne har indsigelseret.