Donaldist manglede ét blad: Seer kom til undsætning

Anders And-entusiasten Laila Jerming Graf manglede et særligt blad i sin samling. Efter en udsendelse på TV2 ØSTJYLLAND, blev hun kontaktet af en seer.

35-årige Laila Jerming Graf fra Sall ved Hammel arbejder til daglig som leder af sygedagpengeafdelingen i Skive Kommune, men når hun har fri, så tager hun sin Disney-kjole på og lever sig ind i livet i Andeby.

Hun har samlet på Anders And og andet Disney i over 20 år, og det har resulteret i, at hun nu har et rum på 50 kvadratmeter, som er proppet med Anders And. 

Hun har også en enorm samling af Anders And blade. Den er så stor, at hun kun mangler et enkelt nummer - nemlig Anders And Junior nummer 1 fra 2015.

Hjemme hos Laila Jerming Graf er der fra gulv til loft jumbobøger og blade plus hundredevis af Disney figurer - og så rummer samlingen selvfølgelig også det allerførste Anders And blad som udkom i Danmark, nr. 1 fra marts 1949.
Hjemme hos Laila Jerming Graf er der fra gulv til loft jumbobøger og blade plus hundredevis af Disney figurer - og så rummer samlingen selvfølgelig også det allerførste Anders And blad som udkom i Danmark, nr. 1 fra marts 1949. Foto: TV2 ØSTJYLLAND

- Jeg har alle udgivelser bortset fra ét blad - Anders And Junior nr. 1, 2015. Det er virkelig irriterende, fordi ellers så har jeg alt, der er udgivet med Anders And i Danmark, sagde Laila Jerming Graf til TV2 ØSTJYLLAND i sidste uge, da vi var på besøg i forbindelse med optagelserne til programmet 'Nørderi'.

Programmet om Laila Jerming Graf og den store Anders And samling blev sendt i søndags, og herefter modtog Laila Jerming Graf en messenger-besked fra en seer, som havde bladet og gerne ville give det til hende.

Laila Jerming Graf fik en besked søndag eftermiddag om, at en seer havde det ene Anders And-blad, hun manglede. Her er det ene blad.
Laila Jerming Graf fik en besked søndag eftermiddag om, at en seer havde det ene Anders And-blad, hun manglede. Her er det ene blad. Foto: Privatfoto

Seeren kørte forbi Laila Jerming Graf hus og afleverede det til Laila Jerming Grafs mand, som forsigtigt havde lagt det på spisebordet.

- Han ved godt han ikke skal makke for meget ved det, siger Laila Jerming Graf til TV2 ØSTJYLLAND, mens hun griner.

Da Laila Jerming Graf trådte ind ad døren efter arbejde strålede Anders And-bladet midt på spisebordet.

- Det er som et nys, man har ventet på længe. Det er en kæmpe forløsning, fortæller Laila Jerming Graf.

Det er jagten, der er fed

Laila Jerming Graf har brugt flere år på at samle alle udgivet danske Anders And-blade, men hun samler ikke kun på Anders And-blade.

Hun har nemlig fundet ud af, hvor kort begejstringen er, når man har fået fat i den sidste brik til puslespillet.

Laila Jerming Graf er også formand for Dansk Donaldist-Forening.
Laila Jerming Graf er også formand for Dansk Donaldist-Forening. Foto: TV2 ØSTJYLLAND

- Jeg har prøvet at finde det sidste, jeg manglede i en samling. Det er fedt de først ti sekunder, men derefter tænkte jeg bare, hvad skal jeg nu samle på, og det er derfor, det har taget overhånd, fortæller Laila Jerming Graf.

Derfor klapper hun i hænderne over alle de mennesker, der kører forbi hende og afleverer kasser med Jumbobøger og alt andet godt fra Disneys univers.

En af dem, som skal aflevere sine Anders And-blade til Laila Jerming Graf, er Anette Skriver. Hun kontaktede også Laila Jerming Graf efter udsendelsen.

- Jeg så hende i sin Anders And-kjole, og jeg synes, hun var så frisk. Så jeg vil jeg gerne have, at en, som interesserer sig så meget for Anders And, får glæde af det. Nu hvor min søn ikke vil have dem mere, siger Anette Skriver til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Se Laila Jerming Grafs kæmpe samling her.
Skærmbillede 2021-01-22 kl. 09.15.49

play 2020 slog alle rekorder: Travlhed som aldrig før på genbrugsstationerne

20181016-152953-3-1920x1261we

Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor

politimand politibetjent betjent politiet politi uniform politigenre 112

14 sigtet for brud på corona-reglerne

COVID 19 LIVE
20210115-183016-1-1920x1280we

liveblogStrandede danskere i Dubai må selv finde hjem

politibil

Tog forkert sving i sin bil – pludselig sad 75-årig fast midt på jernbanespor

20210121-172854-L-1920x1280we

playTestcenter åbner i storcenter