Letbanen er tilbage på sporet

Et letbanetog kørte lørdag af sporet og det påvirkede trafikken i store dele af Østjylland. I løbet af natten er det ordnet igen.

I løbet af natten til søndag har Aarhus Letbane ordnet skaderne efter et letbanetog lørdag kørte af sporet. 

- Vi har fået letbanetoget tilbage på sporene, og rettet skaderne på skinnerne, fortæller kommunikationschef i Aarhus Letbane til TV2 ØSTJYLLAND.

Letbanen kørte af sporet mellem Aarhus Hovedbane og gaden Spanien. Nu skal det undersøges, hvad der gik galt.
Letbanen kørte af sporet mellem Aarhus Hovedbane og gaden Spanien. Nu skal det undersøges, hvad der gik galt. Foto: Per Øxenholt - Ritzau Scanpix

Omkring klokken 16 lørdag skete uheldet, hvor et letbanetog kørte af sporet på strækningen mellem Aarhus Hovedbanegård og gaden Spanien. 

quote Det hele er ryddet op og gjort klar igen. Sporskiftet, hvor der var problemer, fungerer igen. Og der har været normal drift her fra morgenstunden.

Jens Velling, kommunikationschef, Aarhus Letbane.

Det påvirkede driften, som var stærkt reduceret i Østjylland (I hvert fald der hvor Letbanen kører), og der blev indsat erstatningsbusser. Her til morgen kører det hele normalt igen, fortæller Jens Velling.

- Det hele er ryddet op og gjort klar igen. Sporskiftet, hvor der var problemer, fungerer igen. Og der har været normal drift her fra morgenstunden. 

I følge Jens Velling skete uheldet, hvor ingen kom til skade, på grund af en teknisk fejl på sporskiftet. Nu skal de undersøge nærmere, hvad der er sket.

- Vi går her efterfølgende ind og undersøger, hvordan det kunne opstå. Mere konkret ved jeg ikke nu, hvad der ligger bag, siger Jens Velling til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Det er uhyre sjældent, at vi oplever fejl på sporskifter - og da slet ikke nogle, der medfører afsporing.

Jens Velling, kommunikationschef, Aarhus Letbane.

Hvis man skal ud og køre med Letbanen, så kan man holde sig opdateret i forhold til den aktuelle driftstatus her.

Og som passager skal man ikke være nervøs for at køre med Letbanen fremover, forsikrer Jens Velling.

- Vi passerer som regel gennem sporskifter med relativ lav hastighed. Det er uhyre sjældent, at vi oplever fejl på sporskifter - og da slet ikke nogle, der medfører afsporing, siger kommunikationschef Jens Velling.