Letbane-test kan give længere ventetid i vejkryds

Aarhus Letbane tester sine tog, og det kan give længere ventetid i en række vejkryds de næste par uger

Hvis du kommer til at holde ekstra lang tid for rødt lys i en række aarhusianske vejkryds, så skyldes det letbanen, der tester sine tog.

Arbejdet har konsekvenser for lysreguleringen i de vejkryds, som letbanen passerer på strækningen mellem Aarhus H og Universitetshospitalet i Skejby.

Konkret kan vejsignalerne udløse rødt lys både to og tre gange i træk.

- Det er naturligvis ikke optimalt, og vi beklager de gener, som det medfører for bilisterne. Vores leverandør arbejder på højtryk for at justere lyssignalerne ind, og vi forventer, at arbejdet er overstået i den første uge af september, siger Jørgen Hansen, letbanens anlægschef, i en pressemeddelelse.

Jørgen Hansen opfordrer bilisterne til at holde hovedet koldt, når de har lyst til at dytte eller køre over for rødt. 

- Ventetiderne er naturligvis irriterende, men respekterer man lyssignalerne og færdselsloven i øvrigt, så sker der ikke noget i forbindelse med arbejdet med at justere signalanlæggene. Det afgørende er, at man ikke mister tålmodigheden og kører over for rødt, siger han og uddyber:

- Vi må altså bede bilisterne om at have tålmodighed med os et par uger endnu. Men testarbejdet er nødvendigt, for at vi kan lave en løsning, som kommer til at fungere godt for både bilister og letbanen. 

quote Det er naturligvis ikke optimalt, og vi beklager de gener, som det medfører for bilisterne.

Jørgen Hansen, anlægschef, Aarhus Letbane

Jørgen Hansen forklarer, at testarbejdet er en kompliceret omgang.

- Lysreguleringerne skal justeres, så de både sikrer, at letbanetogene kommer hurtigt gennem byen og at bilisterne kommer til at holde for rødt i så kort tid som muligt, siger han.