Kør i god tid: Kommune lukker trafikalt knudepunkt i 28 timer

Der er udsigt til store trafikale udfordringer, når Aarhus Kommune lukker Nørreportkrydset i weekenden

Et af Aarhus’ trafikale knudepunkter bliver lukket i 28 timer i weekenden, når der skal lægges nyt asfalt i Nørreportkrydset.

- Det er et stort puslespil, der først skal brydes op og så samles. Der er mange nye og gamle stykker asfalt, der skal fræses op. Det tager bare lang tid at lave dette arbejde, siger Thomas Skov, der er ingeniør i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune til TV2 ØSTJYLLAND.

Randersvej, Nørrebrogade og Nørreport har fået ny asfalt de seneste uger, og det er som afslutning på det, som kommunen kalder ’aarhushistoriens største asfaltarbejde’, at turen er kommet til den skaldede plet i Nørreportkrydset. 

- Det en knude, der skal slås på tre store stykker asfalteringsarbejde, vi har udført  i forbindelse med letbanens tilblivelse, og det er altså desværre et stykke arbejde, der skal gøres. Men vi ved godt, at det bliver en meget stor udfordring for bilisterne, siger Thomas Skov.

Et arbejde i et trafikalt knudepunkt af den kaliber vil genere tusindvis af trafikanter. Arbejdet er dog tilrettelagt, så det bliver i en så kort periode som muligt, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Nørreportkrydset lukker fra søndag klokken 01 til mandag klokken 05. 

Trafikanter sydfra, som skal med Molslinjen, opfordres til at følge ruten, der er vist på kortet.
Trafikanter sydfra, som skal med Molslinjen, opfordres til at følge ruten, der er vist på kortet. Foto: Aarhus Kommune

Trafikanter vil fra søndag klokken 01 til mandag klokken 05 blive guidet ad alternative ruter, og fra tirsdag vil skiltning på veje frem mod krydset gøre opmærksom på lukningen af Nørreportkrydset i weekenden.

- Det har været så stor en opgave, at vi har haft behov for ekstra lang tid til forberedelse. Vi kan ikke lukke det hele fuldstændigt ned, men vi kan orientere så mange som muligt. Derfor har vi, udover den sædvandlige skiltning, sat ekstra informationstavler op allerede i dag, der fortæller, hvor man skal dreje af for ikke at blive fanget ved krydset, siger Thomas Skov.

Aarhus Kommune anbefaler, at alle med et ærinde i området omkring Nørreportkrydset kører hjemmefra i god tid hele søndagen.

VIDEO: I august gav det omfattende asfaltarbejde også store udfordringer.  
Lilli Gyldenkilde Torv

Nyt Horsensbyggeri er kåret til landets værste

blå blink politi politibil patrulje

73-årig var efterlyst: Nu er han dukket op i Hamborg

20210302-130046-L-1920x1280we

Flertal åbner for de store elever kommer i skole som det næste

Odder Svømmeklub svømning svømmehal

Medlemmerne forsvinder fra lukket svømmeklub

2d2a249e-7f1c-4f48-ab8c-19b00de78032

Harald Nyborg advarer mod gamle affugtere, der kan bryde i brand

20210121-172854-L-1920x1280we

Den nye og mere skånsomme næsetest er ankommet - her kan du snart blive testet