Hegn ved letbanestrækning udsat for hærværk: - Det er livsfarligt

Et hegn langs letbanen omkring Risskov skal forhindre uheld, når togene kører forbi. Men ifølge Østjyllands Politi er der gentagne gange begået hærværk mod det.

Letbanen er over de seneste år begyndt at køre gennem det meste af Østjylland. Togene kører langsomt inde i byerne, men når de kører ude på landet, gasser de op og kører omkring 100 kilometer i timen.

For at undgå uheld er der sat hegn op langs Rolighedsvej i Risskov, men hegnene er flere gange blevet udsat for hærværk eller fjernet.

VIDEO: Et hegn, der skal forhindre borgere i at krydse letbaneskinnerne et farligt sted, bliver igen og igen udsat for hærværk.

- Låsene er brudt op, og hegnet er fjernet. Det er jo i sig selv strafbart at lave hærværk. Togene kan komme med 100 kilometer i timen, og man tiltvinger sig adgang til et sted, hvor man ikke må, siger Bo Christensen, der er vagtchef ved Østjyllands Politi.

Vil tage en smutvej

Togene vejer 50 ton, og når de samtidig kører omkring 100 kilometer i timen uden for byen, så er bremselængden lang. Derfor kan det være meget farligt at krydse skinnerne på netop den strækning.

quote Jeg tror, folk gør det, fordi der engang har været en gangbro, som man har fjernet. Så tænker jeg, at man er vant til at kunne komme over der, og så vil man ikke gå de ekstra skridt.

Bo Christensen, Østjyllands Politi

- Jeg tror, folk gør det, fordi der engang har været en gangbro, som man har fjernet. Så tænker jeg, at man er vant til at kunne komme over der, og så vil man ikke gå de ekstra skridt, siger vagtchefen til TV2 ØSTJYLLAND.

Strækningen ligger nær en badestrand, og der er etableret en autoriseret overgang længere nede ad vejen, som badegæsterne skal bruge. Men det er altså ikke alle, der ønsker at gå omvejen.

Mogens Sørensen bor ved Rolighedsvej, hvor hegnet står. Og for ham er det bekymrende, at hegnet ikke bliver respekteret. 

- Jeg har set folk slæbe cykler over, familier med grill og et barn på ryggen. Der er rigtig mange. For vedkommende, der kører letbanetoget, der er det jo altså ikke sjovt at møde sådan nogle på skinnerne, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Mogens Sørensen forstår ikke, hvorfor nogen vælter hegnet og krydser skinnerne, hvor det ikke er tilladt.
Mogens Sørensen forstår ikke, hvorfor nogen vælter hegnet og krydser skinnerne, hvor det ikke er tilladt.

- Man må bare opfordre folk til at respektere de hegn, der er sat op. Hvis man har set, at det er blevet brudt op, så skal man enten kontakte os eller letbanen, så man kan få det reetableret igen, siger Bo Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Hos Banedanmark er man også bekendt med problematikken. Men ifølge dem er der en mening med, at den gangbro, der tidligere fik fodgængere forbi togbanen, er væk.

VIDEO: Letbanen kører noget hurtigere uden for byen.

- Det er en del af en større plan, hvor vi er i gang med dels at opgradere, men også nedlægge en hel stribe af overkørsler på hele Grenaabanen. Lige nøjagtigt den her gangbro har Banedanmark været ude og fjerne, og årsagen er, at der skal anlægges en ny, sikret overkørsel med bomanlæg, siger Marianne Rasmussen, der er områdechef hos Banedanmark.

Den nye overkørsel forventes at blive etableret i slutningen af september, og indtil da er de badeglade gæster nødt til at gå omvejen, hvis de vil følge loven.

Vicepolitiinspektør Kristian Juliussen opfordrer på det kraftigste til, at man bruger de autoriserede overgange.
Vicepolitiinspektør Kristian Juliussen opfordrer på det kraftigste til, at man bruger de autoriserede overgange.

- Selvfølgelig skal folk bruge de autoriserede overgange, der er. Der er en grund til, at de hegn er sat op. Togførerne er jo mere opmærksomme ved overgangene, og derfor er de hurtigere til at reagere, hvis nogen krydser der, selvom bommene er nede, siger Kristian Juliussen, der er vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

kupdrgbdlsjhvtiimusm

Fangevogter, sygeplejerske eller flygtning: Nu har du chancen for at spille med i ny film om Hvidstengruppen

20210413161112343_1000

Aarhusiansk ejer forsvarer Nemlig.com - men ser med stor alvor på kritik

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 06.49.39

Morten har et helt særligt humør - derfor har han nu vundet en pris

IMG_9700

Se omdiskuteret historisk bygning blive revet ned

20170308-155153-4-1920x1920we

AGF ansætter nordmand som ny sportschef

Ikea Skejby Aarhus IKEA

IKEA frygtede at blive overrendt - men det blev langt fra tilfældet

Dagens mest læste