Ro på! Konfirmationen kan også holdes i p-kælderen

Lange ventelister og rift om konfirmationslokaler må ikke slå dig ud. Tænk i alternativer, siger eventfirma

Foto: Scanpix - TV2 ØSTJYLLAND

Har du ikke været ude i god nok tid og fået booket et lokale til konfirmationen, og begynder du så småt at få sved på panden over, hvad du skal stille op med 40 gæster og en forventningsfuld konfirmand?

Hvilket som helst rum kan designes til at være et festrum

Mette Stasiak Hagelquist

Ifølge Mette Stasiak Hagelquist, som er direktør i eventfirmaet Rodkjær Event, er der ingen grund til panik. Der findes nemlig en masse gode alternativer til de populære restauranter og venues i byen, der ofte er booket mange år frem i tiden.

- Hvilket som helst rum kan designes til at være et festrum, så tænk ud over de klassiske og oplagte steder, siger hun. 

Læs også Rift om konfirmations-lokaler: Så tidligt skal du være ude

Du skal skrive dit barn op i anden klasse

En rundspørge, som TV2 Østjylland har lavet blandt restauranter og selskabslokaler i Aarhus-området viser, at der flere steder er fuldt booket til konfirmationer fem år frem i tiden.

Det betyder altså, at du for at få fingrene i et lokale til dit barns konfirmation skal skrive ham eller hende op allerede i anden klasse. 

Det er særligt de populære datoer i Storbededagsferien og Kristi Himmelfartsferien, der ikke er til at komme i nærheden af, hvis ikke man er ude i rigtig god tid.

Hold din fest midt på en ridebane

Rodkjær Event arrangerer oftest fester til firmaer, men de har også stået bag én konfirmation. Rådet om at tænke i alternativer til de populære venues rundt om i byen gælder dog for alle - uanset hvilken fest, man ønsker at holde.

Konfirmationsfesten er blevet så hypet, og det er unødvendigt

Mette Stasiak Hagelquist

Eventfirmaet har blandt andet arrangeret fester i parkeringskældre, i kontormiljøer, midt på en ridebane, i garager, og i kantiner på skoler og arbejdspladser.

Læs også Ny konfirmations-trend: Genbrug er et hit

Ifølge Mette Stasiak Hagelquist bør man tage udgangspunkt i konfirmandens interesser og så arrangere festen ud fra det.

- Konfirmationsfesten er blevet så hypet, og det er unødvendigt. Valget af lokale behøver ikke at signalere overdådighed. Tværtimod er det meget federe at tænke kreativt og autentisk, siger hun og fortsætter:

- Mit bedste råd til dem, der ikke har fået fingrene i et af de populære venues, er at undersøge, om forældrenes arbejdspladser har kvadratmeter, der kunne bruges.
 

Klik på de røder prikker for at se, hvor langt frem der er reserveret til konfirmationer i Aarhus Centrum.

 

Klik på de røder prikker for at se, hvor langt frem der er reserveret til konfirmationer i Aarhus omegn.