Rasende Kasper Fuhr: "Skolelukkerne" har fundet sammen

Randers har fået en socialdemokratisk borgmester via et bredt samarbejde mellem S og V

01:40

Velfærdslistens Kasper Fuhr mener, at 'skolelukkerne' har fundet sammen i Randers.

Kort før midnat lå det endelige valgresultat fra Randers klar.

Og da klokken havde passeret midnat, kunne socialdemokraten Torben Hansen træde frem som borgmester via et bredt samarbejde med Venstre.

Vi er helt åbenlyst kørt ud på et sidespor, men vi er klar til kamp.

Kasper Fuhr, Velfærdslisten, Randers

Velfærdslisten og spidskandidat Kasper Fuhr beholder sit mandat i byrådet, men politikeren klapper ikke ligefrem i hænderne over konstitueringen.

- Skolelukkerne har fundet sammen igen, og så står der nedskæringer på menuen. Det deltager vi ikke i. Det kan de få lov til at få for dem selv, og så vil vi bekæmpe dem fra første fløjt, lyder det fra Kasper Fuhr til TV2 ØSTJYLLAND.

00:47

VIDEO: Den tidligere borgmester i Randers, Claus Omann Jensen (V) og hans parti gik to mandater tilbage. Se et interview med ham her.

Luk video

Tager det til efterretning

Kasper Fuhr lægger ikke skjul på, at alliancen mellem Socialdemokraterne og Venstre ikke lige var, hvad han havde håbet på.

Læs også Så er det afgjort i Randers: Torben Hansen er ny borgmester

- Jeg havde håbet på, at Socialdemokraterne ville vælge velfærdens vej. Men de har valgt højrefløjen og nedskæringer. Det må vi bare tage til efterretning, siger Kasper Fuhr.

S og V to alen af et stykke

Trods sin åbenlyse skuffelse tror han, at det brede samarbejde vil kunne fungere.

00:29

Socialdemokratiet blev valgets vindere i Randers med 37 procent af stemmerne i kommunen. Kort efter midnat kunne Torben Hansen (S) træde frem som byens nye borgmester. Det skete efter et bredt samarbejde med Venstre.

Luk video

- I bund og grund er socialdemokraterne og Venstre to alen ud af et stykke, så jeg kan ikke se, at der skulle være problemer i det, siger Kasper Fuhr og fortsætter:

Skolelukkerne har fundet sammen igen, og så står der nedskæringer på menuen.

Kasper Fuhr, Velfærdslisten, Randers

- Vi vil forfølge alle de lovbrud, de formentlig kommer til at lave. Det har vi haft held med at få afsløret mange gange. Ellers vil vi kæmpe for at mobilisere modstand mod de nedskæringer, der formentlig står på menuen nu, siger Kasper Fuhr.

Han lægger ikke skjul på, at han havde håbet, at det var gået anderledes i konstitueringen.

- Det er da ærgerligt. Det vil jeg ikke lægge skjul på. Vi er helt åbenlyst kørt ud på et sidespor, men vi er klar til kamp, siger Kasper Fuhr.

Ærgerlig over borgmestervalg

Heller ikke Mogens Nyholm (R) er tilfreds med konstitueringen i Randers Kommune.

-  Men vi er i byrådet med samme styrke. Det er det vigtigste, siger Mogens Nyholm til TV2 ØSTJYLLAND.

Han havde selv borgmesterdrømme inden valget, men det blev så ikke i denne omgang.

Nu står der så bare A i panden på borgmesteren.

Mogens Nyholm, Radikale Venstre, Randers

- Jeg er lidt ærgerlig over det. Et mindre parti ville i en overgangsperiode kunne få et bedre samarbejde i byrådet. Jeg er bange for, at vi får en fortsættelse af det, vi har set de seneste fire år, hvor socialdemokratiet og Venstre går hånd i hånd. Nu står der så bare A i panden på borgmesteren. Jeg er bange for, at det igen bliver magtfuldkommenhed som vi på visse stræk har set de seneste fire år, siger Mogens Nyholm.

02:52

VIDEO: Mogens Nyholm (R) er ikke tilfreds med konstitueringen i Randers Kommune.

Luk video

Han afviser dog, at han er en bitter mand.

- Jeg er en af dem, der forsvarer demokratiet. Befolkningen vælger de politikere, de vil have. Men vi får ikke et mere ligeværdigt samarbejde i byrådet, siger Mogens Nyholm.

I videoen øverst i artiklen kan du se hele interviewet med Velfærdslistens Kasper Fuhr.