Nyt stort samarbejde kæmper for et rent Kattegat

Djursland har fået et nyt og utraditionelt fællesskab mod havbrug i Kattegat

En større gruppe af borgere, virksomheder og organisationer er nu gået sammen i kampen for et rent Kattegat og kampen imod havbrug.

Blandt medlemmerne af den nye gruppe "Rent Kattegat" er udover private blandt andre Visit Djursland, Ree Park, Business Djursland og Havbrugsgruppen Ebeltoft.

Initiativet kommer i kølvandet på først en ansøgning om at etablere havbrug i Kattegat nord for Djursland og siden en beslutning om at sætte disse i bero for en periode.  

- I perioden, hvor ansøgerne om havbrug har stillet deres ansøgninger i bero, vil vi lokalt i samarbejdet overvåge udviklingen. Vi vil holde øje med en kommende bekendtgørelse og udmøntning af Lov 111 om havbrug, eventuelle nye ansøgning og havplaner, lyder det fra "Rent Kattegat" i en pressemeddelelse.

Ved Horsens Fjord har lystfiskere fanget fisk, som er ramt af lakselus. De er bekymrede for, at havbrug kan udvikle en epidemi.

Samarbejdet er tværpolitisk, og Syddjurs, Norddjurs og Samsøs borgmestre er løbende informeret om arbejdet. Kommunerne vil ifølge gruppen blive inddraget i videre aktiviteter, når der er behov for det, og i det omfang kommunerne ønsker det.

quote Vi er klar til at trykke på startknappen for aktiviteter og mobilisering igen.

"Rent Kattegat"

"Rent Kattegat" slår fast, at man er klar på at gå meget aktivt til værks, hvis ansøgningerne pludselig skal behandles igen.

- Særligt afventer vi med spænding at følge EU-kommissionens og EU-parlamentets klagekomités vurdering af den danske lov. Vi er klar til at trykke på startknappen for aktiviteter og mobilisering igen, lyder det.

Daginstitutioner Malling

play Jacob frustreret over placering af ny daginstitution: - Hul i hovedet

nicklas_jacobsen.jpg

Letbanen aflyser afgange på forhånd

B1EEFBE9-EDFD-4175-A186-7881418D8ABC

play Festivaler savner afklaring: - Vi skal snart have noget at vide

Skærmbillede 2021-03-03 kl. 14.26.59

Smitsom hundesygdom i omløb

stadionlamper randers fc

Nu bliver det muligt at få et stykke af stadion hjem i stuen

VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder