Tre dømt for vold i kolonihave

41-årig mand og 33-årig kvinde fik blødninger i hjernen efter slag med baseballbat

Retten i Horsens har torsdag afsagt dom i en sag vedrørende vold og trusler i Haveforeningen Pilevænget i Horsens.

En 47-årig mand fik et års fængsel, en 41-årig mand fik 60 dagens fængsel og en 33-årig kvinde fik ligeledes 60 dages fængsel.

Episoden, der ligger til grund for torsdagens dom, fandt sted i august sidste år. Her var den 47-årige og hans kæreste på besøg hos et andet par i haveforeningen.

Under dette besøg blev de fra nabohaven truet på livet af den 41-årige mand, der danner par med den 33-årige kvinde. Han truede blandt andet med at slå den 47-årige, hans kæreste og deres børn ihjel.

Senere på aftenen skulle den 47-årige og hans kæreste hjem til deres eget kolonihavehus. På vejen mødte de den 41-årige mand, der havde medbragt et baseballbat på sin aftentur.

Det udviklede sig til tumult mellem den 41-årige mand og den 47-årige mand. Den 41-årige mand slog herunder den 47-årige mand en gang på armen med baseballbattet, og herefter endte de to mænd inde i en have, hvor den 47-årige fik battet fra den 41-årige.

Den 47-årige mand slog herefter den 41-årige mand tre gange i hovedet med baseballbattet. Det medførte blødninger i hjernen.

Samtidig overfaldt den 33-årige kvinde den 47-årige mands kæreste, som blev slået og sparket flere gange på kroppen.

Fængslet for kolonihavevold

Episoden endte med, at den 47-årige mand slog den 33-årige kvinde to gange i hovedet med baseballbattet, hvilket medførte, at hun fik kraniebrud og blødninger i hjernen.

Baggrunden var angiveligt uoverensstemmelser mellem parterne, der tidligere havde været venner.

Den 47-årige mand skal desuden betale 41.102 kroner til den 33-årige kvinde og 37.218 kroner til den 41-årige mand i erstatning.