Styrelse forlænger delvis nedlukning af skole efter nye smittetilfælde

443 elever i indskolingen på Østerhåbskolen i Horsens kan alligevel ikke komme tilbage i skole før påske.

Lukningen af afdeling Flyveren og SFO’en på Østerhåbskolen i Torsted i Horsens forlænges til og med den 29. marts. Dermed kan samtlige 443 elever i 0.-3. klasse ikke vende tilbage på skolebænken inden påskeferien.

Det sker efter 23 tilfælde af smitte blandt eleverne og 10 blandt de ansatte.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har påbudt Horsens Kommune, at forlænge lukningen i forsøget på at forebygge og inddæmme smitten med covid-19. Den beslutning støtter Horsens Kommune.

- Grunden til, vi imødeser en forlængelse er, at der fortsat konstateres smittede med tilknytning til indskolingen afd. Torsted. Heldigvis ser vi også, at det trods alt ikke er et smittetal, der stiger i samme hastighed, som tidligere set. Ud fra et forsigtighedsprincip bakker vi op om beslutningen, skriver direktør for uddannelse og arbejdsmarked i Horsens Kommune, Tanja Nyborg, til TV2 ØSTJYLLAND i en SMS.

Mulighed for nødpasning

Forlængelsen kommer efter, at Østerhåbskolen onsdag i sidste uge øjeblikkeligt måtte lukke afdeling Flyveren og SFO’en. Det skete dengang på baggrund af et smitteudbrud på skolen, hvor 12 børn og otte elever var konstateret smittede.

Det var ligeledes Styrelsen for Patientsikkerhed, der påbød lukningen i første omgang.

Selvom Horsens Kommune bakker op om fortsat at holde indskolingen lukket, havde de håbet at kunne byde eleverne velkommen tilbage i denne uge.

- Samtidig er det med stor ærgrelse, at vi ikke kan åbne igen, da vi meget gerne vil i gang med en så almindelig skoledag som muligt, hvor børn kan komme i skole, være sammen med sine kammerater og modtage undervisning, skriver Tanja Nyborg i en SMS.

Horsens Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at selvom SFO’en er lukket, vil der blive tilbudt nødpasning alle hverdage frem til og med mandag den 29. marts. 

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

HUSK PSYLLIUM-FRØSKALLER

Tilbagekalder naturlægemiddel: Tre er døde

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.52.05

Veteranbus kendt fra TV: Nu kan den blive din

Dagens mest læste