Slagteriansatte fortsætter dyr strejke

Medarbejderne på Danish Crowns slagteri i Horsens genoptager ikke arbejdet, selv om det koster af egen lomme

Medarbejderne på storslagteriet i Horsens har onsdag atter valgt at gå hjem efter et fagligt møde. De nægter at genoptage arbejdet. Også selv om det koster.

Det fortæller tillidsrepræsentant Klaus Olesen fra Fødevareforbundet NN.

- Der er sådan set ikke ændret noget siden i går, så konflikten er en lille smule fastlåst. Jeg håber derfor på en snarlig løsning. 0g jeg håber, at dagholdet går i arbejde i morgen. Lige nu tømmer vi både virksomhedens kasse og vores egen.

Arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig, og derfor har Arbejdsretten pålagt de ansatte en skærpet bod.

Fortsat ingen i arbejde på slagteri

For de ansatte på aftenholdet betyder det en bod på 65 kroner i timen, mens det for dagholdet indtil videre har kostet 35 kroner i timen. Fra torsdag vil det dog også koste dem 65 kroner i timen.

- Nu synes jeg, at strejken har varet længe nok. Nu har de sendt signalet til Danish Crown. Og vi sender altså ikke et større signal ved at blive hjemme nogle dage endnu, siger tillidsrepræsentanten.

- Jeg håber, vi kan få gang i samarbejdet igen til fordel for både virksomheden og medarbejderne.

Danish Crown-medarbejdere tror ikke på løsning

Det var en kontrovers fredag om en ændring i en midlertidig aftale, der startede strejken. Her nedlagde tre afdelinger arbejdet, og det spredte sig mandag til hele slagteriet.

Ifølge de ansatte er deres arbejdsforhold blevet forringet løbende over en årrække. Omkring 1300 slagteriarbejdere har nedlagt arbejdet.