Opslag advarer forældre mod mand: Det kan være ulovligt

Sydøstjyllands Politi efterforsker opslag på Facebook om mulig pædofil

En advarsel mod en mand, der angiveligt er blevet dømt for pædofili bliver i øjeblikket delt flittigt på Facebook.

Et Facebook-opslag bliver i øjeblikket delt heftigt. Og det kan ifølge Sydøstjyllands Politi være ulovligt.

Opslaget er en advarsel til børnefamilier i Horsens og er i skrivende stund blevet delt knap 2.700 gange.

Facebook-opslaget er oprettet af en anonym bruger, der kalder sig 'Lone Jensen'

Hun advarer mod en mand, der ifølge hende er farlig for børn. I opslaget indgår også mandens billede og hans nuværende og tidligere navn.

Læs også Manden på bænken: Pædofil fra Beder slår til igen

- Som veninde til en mor, der har fået sit barn misbrugt af denne mand, vil jeg gerne advare børnefamilier i Horsens - særligt dem, der har drenge, skriver 'Lone Jensen'.

Skiftet navn efter dom

Ifølge Facebook-opslaget har manden bosat sig i Horsens og blev i 2016 idømt to og et halvt års fængsel for gentagne tilfælde af misbrug af unge drenge.

Facebook-opslaget beskriver også, hvordan manden har skiftet navn.

Læs også Pædofil fra Bedersagen har sexkrænket igen: Far er dybt bekymret

- Han forsøger at opbygge en identitet i lokalområdet som "pressemand", hvor han på den måde forsøger at komme i kontakt med børn, skriver 'Lone Jensen'.

Andre er blevet dømt for at lægge billeder af butikstyve osv. op. Men om det her har samme karakter, kan vi ikke sige på nuværende tidspunkt.

Lars Peter Madsen, vicepolitiinspektør

Alt tyder på, at mange tager advarslen alvorligt. Ud over de mange delinger har opslaget afstedkommet 1.500 kommentarer.

En del støtter opslaget. Herunder er der også beskrivelser af, hvad de mener skal ske med denne mand med detaljerede beskrivelse af kropsdele, der skal skæres af og vold. 

Andre mener, at man skal lade myndighederne tage sige af den slags og minder om, at det er ulovligt at hænge folk ud - også på nettet.

Læs også Lisbeth Zornig: Politiet skal på uanmeldt besøg hos dømte pædofile

Sætter en efterforskning i gang

Sydøstjyllands Politi har da også allerede modtaget flere anmeldelser om opslaget. Det oplyser vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Nu sætter vi en efterforskning i gang. Vi skal først have set på selve opslaget, og så skal vi finde ud af, hvor meget vi skal efterforske, siger Lars Peter Madsen.

Han ønsker ikke at tage stilling til den konkrete sag, men siger:

- Andre er blevet dømt for at lægge billeder af butikstyve osv. op. Men om det her har samme karakter, kan vi ikke sige på nuværende tidspunkt, siger Lars Peter Madsen.

02:59

VIDEO: Da en pædofil mand havde udstået sin straf og flyttede til byen Bække ved Kolding, tog borgerne sagen i egen hånd. Der blev blandt andet kastet æg på hans hus, så han flyttede igen.

Luk video