Lokalopgør i Horsens

Silkeborg gæster den gule fare

Billede fra et tidligere opgør mellem de klubber.

De to nedrykkere fra Superligaen, AC Horsens og Silkeborg IF, tørner allerede ud mod hinanden i tredje kamp af årets 1. division.

De har mødt hinanden 35 gange i Dnmarksturneringen siden 1971. AC Horsens tager i aften imod de østjyske rivaler fra Silkeborg IF, som de også kæmpede imod i Superligaen. Nu må de to mandskaber vænne sig til livet i 1. division - i hvert fald i en enkelt sæson. For der er ingen af klubberne, der har tænkt sig at blive.

Men der er ikke meget, der taler for, at begge hold rykker op til næste sommer. Faktisk er det kun sket tre gange før, at begge nedrykkede kom tilbage igen med det samme. Der er dog godt 50 procents chance for, at ét af holdene vil vende tilbage til Superligaen i næste sæson. Men inden da skal kampen om Østjylland udkæmpes i aften på Casa Arena i Horsens.

Horsens har vundet syv af de i alt 15 hjemmebanekampe, hvor de har mødt Silkeborg. Men siden 1971 er der løbet meget vand under broen.

Horsens' Steffen Kielstrup ser frem til en kamp, som han overbevist om, vil blive svær - også efter Silkeborgs snitter mod Hobro i sidste runde på 0-5.

- Silkeborg er som et såret dyr efter 5-0 nederlaget i Hobro, og der var vel ingen, der havde regnet med, at en superliganedrykker kunne tabe så stort i NordicBet Ligaen. Enten skal vi møde et hold med usikre og lidt nervøse spillere eller et hold, der kommer ud med aggressivitet, gejst og vilje for at vaske pletten væk. Det er svært at vide, men vi skal også først og fremmest fokusere på os selv, fortæller Steffen Kielstrup på klubbens hjemmeside.

AC Horsens ligger nu på en delt førsteplads, og Silkeborg IF ligger nummer syv efter to kampe.