Kraftig stigning aftager i styrke i Horsens

Det går igen den rigtige vej i Horsens Kommune, som i sidste uge oplevede en kraftig stigning i antallet af smittede.

I sidste uge begyndte antallet af smittede i Horsens Kommune at stige kraftigt, særligt på grund af et lokalt udbrud blandt ansatte på Danish Crowns slagteri i Horsens. 

Alene fredag var der 43 nye borgere, der havde modtaget et positivt testsvar, hovedparten kunne spores tilbage til ansatte hos Danish Crown. 

Siden har der været stor aktivitet i kommunen, selvom der ikke har været indført nye restriktioner. Kommunen har haft stor fokus på at kommunikere klart og tydeligt til skoler, institutioner, plejehjem og private virksomheder. En indsats, der har haft sin effekt. 

- Det ser ud til – med alle mulige forbehold – at vi har fået det her inddæmmet, siger borgmester Peter Sørensen. 

Roser indsatsen i kommunen

Han mener, at alle har gjort en stor indsats for at få standset udbruddet i kommunen. 

- De ramte har været ekstremt dygtige til at isolere sig selv, siger Peter Sørensen. 

Borgmesteren mener, de anbefalinger, kommunen har sendt ud, er blevet fulgt til punkt og prikke af offentlige institutioner og private virksomheder. 

På den måde er det lykkedes at bringe smittetallet ned uden at lægge yderligere restriktioner på kommunens borgere. 

- Vi har i dag seks nye smittede, og det er trods alt rigtig godt, siger borgmesteren. 

Kan falde markant fredag

Mandag lå Horsens Kommune på en sjetteplads over kommuner med højeste incidenstal - antal smittede per 100.000 indbyggere indenfor syv dage - med et tal på 129. Det tal steg til 130, da der kom nye tal klokken 14 tirsdag. 

Der er tilføjet incidenstal for tirsdag i bunden af artiklen

De mange smittede fra Danish Crown i Horsens er fortsat en del af incidenstallet, da det dækker over en periode på en uge.

Derfor ser borgmester Peter Sørensen frem mod fredag med stor spænding, da de smittede fra slagteriet bliver trukket ud af incidenstallet efter en uge.