Kæmpe forskelle på social trivsel på skoler i Østjylland

Der er stor forskel på den sociale trivsel på skolerne i Østjylland - to skoler i Horsens-området er som nat og dag

03:02

1 af 2

Ifølge en analyse fra Ugebrevet A4 er der kæmpe store forskelle i den sociale trivsel på de østjyske skoler.

Også på skoler, der ligger yderst tæt på hinanden.

Ud af 1.238 skoler har Stensballeskolen i Horsens fået en fornem placering som nummer tre på listen over de skoler, der har den bedste sociale trivsel.

Kun små seks kilometer derfra ligger Horsens Byskole, der er nummer 1.210 på listen.

- Det er jeg rigtig ærgerlig over og en lille smule overrasket over, siger Erik Mønster, der er skoleleder på Horsens Byskole.

Vi havde et turbulent sidste skoleår, især den sidste del af året, siger han.

Her blev det nemlig nødvendigt at indføre vikarer i flere klasser af længere varighed, og det har betydet noget for trivslen, siger Erik Mønster, der ikke forventer så lav en placering igen næste år.

Fakta: Sådan er den sociale trivsel

Men også andre ting spiller ind på den store forskel på det lille geografiske område, mener Socialdemokraternes Lone Ørsted.

- Det handler om, at den ene skole har meget store udfordringer. Den ene ligger i et område, hvor der er mange, der ikke er i beskæftigelse, og hvor den sociale arv måske slår igennem, siger Lone Ørsted (S), der er formand for Børne- og Skoleudvalget i Horsens Kommune.

Hos Stensballeskolen er skoleleder Anders Olesen forståeligt nok anderledes positivt stemt.

- Jeg tror det er altafgørende for, at man lærer noget, at man også har det godt socialt, men det er også altafgørende for den sociale trivsel, at man lærer noget, så de er hinandens forudsætninger. At vi så ligger nummer tre i landet, er vi selvfølgelig stolte og glade over, siger han.

Få hele historien i videoen øverst i artiklen.