Hundehvalp røvet fra østjysk park: Ejeren blev puffet omkuld

Sydøstjyllands Politi efterforsker et noget særpræget røveri, hvor en blot ni uger gammel hundehvalp var byttet

Den lille hundehvalp blev røvet fra Lunden i Horsens. Foto: Privat / Google Street View

Foto: Privat

Foto: Privat

1 af 4

En ni uger gammel sort og brun yorkshire terrier er mandag aften kl. 18.10 kommet i de forkerte hænder efter et røveri i parken Lunden i Horsens.

Den kvindelige ejer af den lille hundehvalp blev skubbet omkuld, inden røveren stak af med dyret.

Læs også Hundeejer lover frit lejde for røver: Er vores sidste chance

- En mand kom løbende og puffer så ejeren omkuld, hvor efter han tager hunden og stikker af. Derfor betegner vi det som et røveri. Vi hører af og til om tyverier af hunde, hvor man har taget dyret fra en krog ved et supermarked. Det her er mere alvorligt, siger vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jørn Lindhardt, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ude med en efterlysning

Ifølge ham er der ikke nogen særlig forklaring på, hvorfor lige netop den sorte hundehvalp skulle være interessant for en røver.

Det er denne søde hundehvalp, som nu savnes.  Foto: Privat

- Det er mig bekendt ikke en speciel hund, og vi håber da også på, at den hurtigt kommer hjem igen. Vi er ude med en efterlysning nu for at få folk til at holde øje med, om en i deres nabolag pludselig går rundt med en hund, som man ikke har set personen gøre før, forklarer Jørn Lindhardt.

Gerningsmanden beskrives som en mand på cirka 30 år, han er 180-185 cm høj og var iført lyse cowboybukser og grå hættetrøje under røveriet.

Læs også Hundehvalpen Oswald stadig forsvundet efter røveri i park

- Ejeren er naturligvis chokeret, men er ikke kommet noget til under faldet, lyder det fra vagtchefen.

Har du oplysninger om hunde-røveriet, kan Sydøstjyllands Politi kontaktes på tlf. 114.   

SÅDAN UNDGÅR DU AT KØBE EN STJÅLET HUND

1 - Hent altid hvalpen hos sælger
I skal ikke bare mødes på halvvejen. Det er nemlig vigtigt, at du ser, hvordan den har boet, ser moderen og ved, at den har haft gode forhold og ikke er vokset op i en hundefabrik.

2 - Tjek ID-nummeret
Bed sælger om at fremvise ID-papiret, hvor oplysningerne om hunden og ejeren skal stemme overens med virkeligheden. Det er vigtigt. For på papiret står et ID-nummer, der passer til chipnummeret eller øremærkningen. Nummeret står i øret på hunden. Chipnummeret sættes ind under huden i hundens øre, når den er otte uger gammel.

3- Se sundhedsbogen
Tjek også hundens sundhedsbog. Den skal sælger have med, så du ved, at den er sund og rask. Hvis ejeren ikke har de her ting, så bør dine alarmklokker ringe. 

Kilde: tv2.dk