Horsens taber stort på reform

Straffes alt for hårdt, mener borgmester

Borgmester Jan Trøjborg (S) i Horsens protesterer mod den ekstraregning på 71 mio. kr. som Horsens bliver pålagt i den foreslåede udligningsreform.

- Horsens Kommune er en kommune, som har mange industriarbejdspladser og derfor mange indbyggere uden uddannelse ud over grundskoleniveauet. Horsens Kommune har derfor betragtelige udgifter for at indhente dette uddannelsesmæssige efterslæb. Horsens Kommune har derfor satset på øget grundskoleuddannelse og ikke mindst at tiltrække lange og mellemlange uddannelser til kommunen. Derfor er der i kommunen forholdsvis mange kollegieboliger, skrinver borgmesteren i en foreløbig kommentar til den løsning, der tegner sig.
 
- Vi kan ikke helt konkret regne på, hvor meget Horsens Kommune taber på de enkelte kriterier, men det ser ud til, at Horsens Kommune skal straffes økonomisk for at forsøge at komme på omgangshøjde med andre kommuner hvad angår uddannelsesniveau. Horsens Kommunes skattegrundlag ligger jo væsentligt under landsgennemsnittet - så man kan sige, at Horsens Kommune bliver dobbelt straffet med det fremlagte forslag. Det er helt bizart og jeg forstår ikke, hvad hensigten er, siger borgmester Jan Trøjborg.