Frit lejde: Politiet har modtaget store bunker med våben

Politiets Frit Lejde-aktion, hvor man frit kunne aflevere ulovlige våben, er slut. Sydøstjyllands Politi har fået både skydevåben og eksplosivstoffer

I hele juni måned har man helt anonymt kunne aflevere ulovlige våben på den nærmeste politigård.

Aktionen hedder Frit Lejde, og hos Sydøstjyllands Politi er de nu i besiddelse af bunker af våben, skriver de i en pressemeddelelse.

Bunkerne bliver nu enten samlet eller direkte transporteret til destruktion, efter de er registrerede og det er sikret, at der ikke er historisk relevante våben, som bør bevares.

quote Det er hr. og fru Danmark i alle mulige afskygninger, der har benyttet lejligheden.

Morten Anker Jensen, Sydøstjyllands Politi

- Da frit lejde jo betyder, at man uden at oplyse navn eller andet har kunnet gå ind på en politistation, aflevere sit våben og gå igen, uden at der er blevet stillet spørgsmål, så kan vi af gode grunde ikke nærmere kategorisere de, der har afleveret. Vi har ikke ført en hemmelig log over typer, alder, køn eller lignende, skriver politiinspektør Morten Anker Jensen, leder af beredskabet i Sydøstjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

- De mange afleveringssteder har også sikret, at vi ikke står tilbage med en profil på en frit lejde-bruger. Det er hr. og fru Danmark i alle mulige afskygninger, der har benyttet lejligheden, og det er jo også netop det, der var meningen, tilføjer Morten Anker Jensen.

Ifølge Rigspolitiet har rekordmange afleveret våben.

VIDEO: Her viser Østjyllands Politi nogle af de våben, som de har fået ind.

Med over 10.400 indleverede skydevåben er resultatet det andet største siden frit lejde-aktionen for 47 år siden. Sidste Frit Lejde aktion var i 2013, og dengang blev der i alt afleveret 8.637 skydevåben.

Rigspolitiet roser borgerne

- Det er virkelig godt og glædeligt, at så mange borgere benyttede aktionen til at få afleveret så meget. Det er en ganske betydelig mængde våben og eksplosiver, som nu er væk fra samfundet og dermed heller ikke kan falde i forkerte hænder. Jeg vil gerne på vegne af politiet takke borgerne for deres bidrag til et tryggere Danmark, siger politiinspektør Henrik Sønderby, Rigspolitiet.

Politiinspektøren roser borgerne for at følge politiets anvisninger om at aflevere med omtanke og diskretion, så andre ikke blev opskræmt.

I alt modtog landets politistationer 19.026 våben. 

Øverst i artiklen kan du se et galleri med nogle af de våben, der er blevet indleveret.

Oversigt over afleverede våben hos politiet

Eva Damholdt

Evas bolig skal sælges: - Det kommer til at ødelægge mit liv

fitness udenførs

Fitness rykker uden for: Kom til dans og styrketræning i alt slags vejr

Endelave Kaninoen

Gratis færger tiltrak tusindvis af ø-turister: Borgmestre takker nej til endnu en omgang

auh

Regeringen genindfører rettigheder: - Der er rum til at åbne

Bianca Skouboe 1 (1)

Bianca undrer sig: - Jeg har bevist, jeg kan arbejde uden at smitte

image00006

play Video: Få en eksklusiv rundtur på spritny hurtigfærge