Flygtninge til kamp om oprykning

Flygtninge og studerende samles om fodbold i Horsens

Når fodboldklubben AC Horsens i morgen, søndag, kan indløse billetten til Superligaen med en sejr over Skive, bliver det med cirka 200 flygtninge, studerende og ansatte fra VIA University College i Horsens på lægterne.

Uddannelsesinstitutionen har indgået et samarbejde med AC Horsens om at invitere flygtninge fra Horsens og Hedensted kommuner til frokost og fodbold - et arrangement, der også er åbent for studerende og medarbejdere på VIA University College.

Oprykning? ACH forventer sæsonrekord

For det handler om mere end bare fodbold. Formålet er også at bringe de studerende og medarbejderne sammen med flygtningene og vise uddannelsesinstitutionen frem.

800 rugbrødsmadder smøres af frivillige

- Vi inviterer dem ud til os til frokost inden kampen, hvor studerende frivilligt står for maden, der består af rugbrødsmadder. På den måde bliver flygtningene opmærksomme på, at man sagtens kan tage en uddannelse her i Horsens, og samtidig får de studerende og flygtningene mulighed for at netværke og starte venskaber, siger Jens Norup Simonsen, der er uddannelsesleder på pædagoguddannelsen og den pædagogiske assistentuddannelse i Horsens, til tv2oj.dk.

Han forventer, at der samlet kommer cirka 200-210 til arrangementet, hvor også Horsens-borgmester Peter Sørensen (S) deltager i hele dagen.

AC Horsens fortsætter kurs mod oprykning

- Jeg håber, at alle får en god oplevelse på dagen, men jeg håber også, at nogle af vores studerende på sigt kan være en støtte for flygtningene, siger Jens Norup Simonsen og tilføjer:

- Og så håber jeg selvfølgelig, at AC Horsens rykker op. Det er fantastisk, at arrangementet rammer på lige netop denne dag, hvor oprykningen kan sikres og det hele gå op i en højere enhed. Det vidste vi ikke, da vi i sin tid planlagde dagen.

Kampen spilles på Casa Arena i Horsens søndag klokken 13.45, hvor en sejr altså kan sikre østjyderne oprykning til Superligaen.

Program

Kl. 11.45 - Ankomst og velkomst til VIA University College, Chr. M. Østergaardsvej 4, 8700 Horsens (hovedindgangen)
Kl. 12.00 - Servering af en let dansk frokost, håndmadder, samt hygge
Kl. 13.00 - Transport på gåben eller hvad der er muligt til CASA Arena, Langmarksvej 59, 8700 Horsens
Kl. 13.45 - Kampstart: AC Horsens – Skive IK