Fængslet i Horsens får fornem turismepris

Region Midtjylland har tildelt Fængslet i Horsens Turismevækstprisen 2017

Direktøren for Fængslet Astrid Søen Poulsen (i midten) modtager her turismeprisen. Foto: Rune Borre-Jensen - Region Midtjylland

Fængslet i Horsens har forvandlet sig fra en lukket verden til en oplevelsesvirksomhed i vækst. Det var en af begrundelser for, at Region Midtjylland her til aften tildelte attraktionen turismevækstprisen 2017.

Det er et kæmpestort skulderklap til de mange mennesker, der har knoklet hårdt for at bringe Fængslet frem til, hvor det er i dag.

Astrid Søen Poulsen, direktør

- Det er et kæmpestort skulderklap til de mange mennesker, der har knoklet hårdt for at bringe Fængslet frem til, hvor det er i dag. Vores mission er netop at være fyrtårnet i Horsens og være stedet, der skaber oplevelser ud over det sædvanlige, sagde direktør Astrid Søen Poulsen, efter hun havde fået overrakt det synlige bevis på prisen.

- At vi allerede er kommet langt i forhold til den mission, får vi cementeret med prisen i dag, lød det videre fra hende.

By-branding kan være en god forretning

Med prisen fik Fængslet 75.000 kroner, og de skal så bruges på at videreudvikle turistattraktionen.

- Vi har masser af ønsker og drømme til den videre udvikling for Fængslet, som vi er i fuld gang med at realisere. Denne pris giver os blot blod på tanden til endnu mere og styrker gejsten til at plante Fængslet endnu tydeligere på landkortet både inden for landets grænser og internationalt, sagde Astrid Søen Poulsen.

Læs også Fængslet i Horsens finder ny direktør bag murene

Hun fik overrakt turismeprisen af regionsrådets Hanne Roed (RV), der ser Horsens' brug af Fængslet som et fremragende eksempel på, at by-branding også kan være en god forretning.

- Fængslet er et fyrtårn for Horsens og brander både byen og Region Midtjylland som et virkelig autentisk og interessant sted at besøge – både for danske og udenlandske gæster. Og så må vi ikke glemme, at aktiviteterne skaber en meromsætning for byens andre serviceerhverv, sagde hun.

Turistpriser fra Region Midtjylland

 • Turismevækstprisen har været uddelt årligt siden 2012.
   
 • Prisen er tredelt. Der uddeles en hovedpris på 75.000 kroner samt en skulptur af den midtjyske kunstner Thomas Andersson og to temapriser på hver 25.000 kroner.
   
 • De tidligere modtagere af hovedprisen er: JyllandsAkvariet i Thyborøn (2016), Fuglsøcentret i Mols Bjerge (2015), NorthSide Festival i Aarhus (2014), Djurs Sommerland (2013) og Small Danish Hotels (2012).
   
 • I 2017 var ni turistaktører indstillet til hovedprisen, og i alt 11 var indstillet til de to temapriser.
   
 • Priserne skal anerkende det midtjyske turisterhverv i bestræbelserne på at vækste og have et internationalt udsyn med tiltag og løsninger, der kan være til inspiration for andre.
   
 • Turisterhvervet i Region Midtjylland havde i 2016 en omsætning på 16,8 mia. kroner, og 20.500 var beskæftiget inden for turismen.