Fængslet i Horsens får fornem turismepris

Region Midtjylland har tildelt Fængslet i Horsens Turismevækstprisen 2017

Fængslet i Horsens har forvandlet sig fra en lukket verden til en oplevelsesvirksomhed i vækst. Det var en af begrundelser for, at Region Midtjylland her til aften tildelte attraktionen turismevækstprisen 2017.

quote Det er et kæmpestort skulderklap til de mange mennesker, der har knoklet hårdt for at bringe Fængslet frem til, hvor det er i dag.

Astrid Søen Poulsen, direktør

- Det er et kæmpestort skulderklap til de mange mennesker, der har knoklet hårdt for at bringe Fængslet frem til, hvor det er i dag. Vores mission er netop at være fyrtårnet i Horsens og være stedet, der skaber oplevelser ud over det sædvanlige, sagde direktør Astrid Søen Poulsen, efter hun havde fået overrakt det synlige bevis på prisen.

- At vi allerede er kommet langt i forhold til den mission, får vi cementeret med prisen i dag, lød det videre fra hende.

By-branding kan være en god forretning

Med prisen fik Fængslet 75.000 kroner, og de skal så bruges på at videreudvikle turistattraktionen.

- Vi har masser af ønsker og drømme til den videre udvikling for Fængslet, som vi er i fuld gang med at realisere. Denne pris giver os blot blod på tanden til endnu mere og styrker gejsten til at plante Fængslet endnu tydeligere på landkortet både inden for landets grænser og internationalt, sagde Astrid Søen Poulsen.

Hun fik overrakt turismeprisen af regionsrådets Hanne Roed (RV), der ser Horsens' brug af Fængslet som et fremragende eksempel på, at by-branding også kan være en god forretning.

- Fængslet er et fyrtårn for Horsens og brander både byen og Region Midtjylland som et virkelig autentisk og interessant sted at besøge – både for danske og udenlandske gæster. Og så må vi ikke glemme, at aktiviteterne skaber en meromsætning for byens andre serviceerhverv, sagde hun.

Turistpriser fra Region Midtjylland

Retten i Aarhus

39-årig sigtet for at føre 5,5 kilo kokain til Danmark

20210302-133913-L-1920x1280we

liveblog COVID-19 LIVE: Ellemann-Jensen: Vi kunne godt have åbnet skolerne

skoleklasse

Professor opfordrer til genåbning af alle uddannelser

20210224-202114-L-1920x1279we

SSI: Det går bedre med smittetallene end ventet

Grafik 1000 sure sygeplejersker Still

play Ulige løn for kvinder skyldes 50 år gammel lov

anna møller yang mensa intelligente kvinder

play Svært at være intelligent og kvinde: - Deres præstationer reduceres til fantasiløs arbejdsomhed