Europas største logistikcenter skal bygges i Østjylland

Horsens skal i fremtiden være knudepunkt for lastbiler med varer til hele norden. Transportvirksomheden DSV bygger kæmpelager vest for byen.

337.000 kvadratmeter lager, kontorer osv. Et helt astronomisk stort lager vil i de kommende år skyde op nær Lund vest for Horsens. 

Det sker, efter Horsens Kommune har solgt 500.000 kvadratmeter erhvervsjord til logistikvirksomheden DSV.  

- Mig bekendt er det her det største erhvervsjordssalg i Horsens Kommunes historie og jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at DSV har valgt at placere deres nye logistikcenter i vores kommune, siger borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen (S). 

- Det er til dato det største byggeri, DSV har opført og det er det største i Europa med kun én lejer, fortæller Simon H. Galsgaard, der er administrerende direktør for DSV Road Denmark. 

Det gigantiske lager skal ligge lige op ad DSVs eksisterende lager nær byen Lund, som ligger vest for Horsens.
Det gigantiske lager skal ligge lige op ad DSVs eksisterende lager nær byen Lund, som ligger vest for Horsens. Foto: Horsens Kommune

Strategisk knudepunkt

Den store grund, som Horsens Kommune har solgt, svarer til omkring 100 fodboldbaner. Det ligger lige op ad DSVs eksisterende bygninger nær motorvejen i Lund. 

- Horsens er et strategisk vigtigt knudepunkt i forhold til vores distributionsmønstre mellem Norden og Europa, siger Simon H. Galsgaard, administrerende direktør for DSV Road Denmark.

Det kæmpestore logistikcenter vil betyde, at mange flere lastbiler vil skulle køre af og på motorvejen ved Horsens. Selvom lageret skal ligge lige op ad motorvejsafkørslen Horsens V, så er planen, at de mange lastbiler fra DSV skal benytte en anden motorvejsafkørsel. 

Udover de 500.000 kvadratmeter, der allerede er solgt, har Horsens Kommune yderligere 450.000 kvadratmeter land til salg.
Udover de 500.000 kvadratmeter, der allerede er solgt, har Horsens Kommune yderligere 450.000 kvadratmeter land til salg. Foto: Horsens Kommune

- Afkørslen ved Horsens Vest og Silkeborgvej er blandt de allermest trafikerede strækninger i hele kommunen og med en øget trafik fra DSV er det nødvendigt at få skabt en anden forbindelse til E45, siger borgmester Peter Sørensen (S). 

Derfor bliver der anlagt en ny omfartsvej, som skal føre al den tunge trafik til motorvejsafkørsel Horsens C. 

Den lille by Lund, som logistikcenteret skal ligge i, har de seneste år oplevet en stor tilflytning af børnefamilier, der har nydt godt af de mange nybyggede parcelhuse og nærheden til motorvejen E45. 

Logistikcenteret ved Horsens kommer til at have plads til rigtig mange lastbiler samtidig.
Logistikcenteret ved Horsens kommer til at have plads til rigtig mange lastbiler samtidig. Foto: Horsens Kommune

TV2 ØSTJYLLAND arbejder på at få en kommentar til byggeriet fra indbyggerne i Lund.

skorsten røg brændeovn luftforurening forurening

play Søndag træder nye regler i kraft: Køber du hus skal du udskifte eller skrotte gamle brændeovne

Anne Marie Rindom

Horsenspige scorer guld ved OL

coronapas

Så blev det 1. august: Disse restriktioner udfases

60_percent

play Østjysk ulveforsker begejstret: Tre ulvehvalpe født

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

Dagens mest læste