Europas største logistikcenter skal bygges i Østjylland

Horsens skal i fremtiden være knudepunkt for lastbiler med varer til hele norden. Transportvirksomheden DSV bygger kæmpelager vest for byen.

337.000 kvadratmeter lager, kontorer osv. Et helt astronomisk stort lager vil i de kommende år skyde op nær Lund vest for Horsens. 

Det sker, efter Horsens Kommune har solgt 500.000 kvadratmeter erhvervsjord til logistikvirksomheden DSV.  

- Mig bekendt er det her det største erhvervsjordssalg i Horsens Kommunes historie og jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at DSV har valgt at placere deres nye logistikcenter i vores kommune, siger borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen (S). 

- Det er til dato det største byggeri, DSV har opført og det er det største i Europa med kun én lejer, fortæller Simon H. Galsgaard, der er administrerende direktør for DSV Road Denmark. 

Det gigantiske lager skal ligge lige op ad DSVs eksisterende lager nær byen Lund, som ligger vest for Horsens.
Det gigantiske lager skal ligge lige op ad DSVs eksisterende lager nær byen Lund, som ligger vest for Horsens. Foto: Horsens Kommune

Strategisk knudepunkt

Den store grund, som Horsens Kommune har solgt, svarer til omkring 100 fodboldbaner. Det ligger lige op ad DSVs eksisterende bygninger nær motorvejen i Lund. 

- Horsens er et strategisk vigtigt knudepunkt i forhold til vores distributionsmønstre mellem Norden og Europa, siger Simon H. Galsgaard, administrerende direktør for DSV Road Denmark.

Det kæmpestore logistikcenter vil betyde, at mange flere lastbiler vil skulle køre af og på motorvejen ved Horsens. Selvom lageret skal ligge lige op ad motorvejsafkørslen Horsens V, så er planen, at de mange lastbiler fra DSV skal benytte en anden motorvejsafkørsel. 

Udover de 500.000 kvadratmeter, der allerede er solgt, har Horsens Kommune yderligere 450.000 kvadratmeter land til salg.
Udover de 500.000 kvadratmeter, der allerede er solgt, har Horsens Kommune yderligere 450.000 kvadratmeter land til salg. Foto: Horsens Kommune

- Afkørslen ved Horsens Vest og Silkeborgvej er blandt de allermest trafikerede strækninger i hele kommunen og med en øget trafik fra DSV er det nødvendigt at få skabt en anden forbindelse til E45, siger borgmester Peter Sørensen (S). 

Derfor bliver der anlagt en ny omfartsvej, som skal føre al den tunge trafik til motorvejsafkørsel Horsens C. 

Den lille by Lund, som logistikcenteret skal ligge i, har de seneste år oplevet en stor tilflytning af børnefamilier, der har nydt godt af de mange nybyggede parcelhuse og nærheden til motorvejen E45. 

Logistikcenteret ved Horsens kommer til at have plads til rigtig mange lastbiler samtidig.
Logistikcenteret ved Horsens kommer til at have plads til rigtig mange lastbiler samtidig. Foto: Horsens Kommune

TV2 ØSTJYLLAND arbejder på at få en kommentar til byggeriet fra indbyggerne i Lund.

ef667b1b-0222-458a-9954-6750e7bd60ff

Omkring 400 danskere er testet positiv to gange

Østjysk Bolig

Entreprenør sigtet og ransaget i stor svindelsag: Ledende medarbejder fyret

21-000190-20 20201023_THG_VISUALISERING_ALLEGADEN_SLETH 12524003_1_1_2

Gammelt amtssygehus får nyt liv

Ulla Mølgaard Fangel har set frem til dagen i dag, hvor hun endelig kunne blive vaccineret mod smitte med coronavirus.

Ulla er én af de 14.000: - Det var hurtigt og smertefrit

Skærmbillede 2021-04-12 kl. 20.49.29

Regionen vil købe flere ambulancer: - Vi skal have nedsat lange responstider

Bloddonor

Blodbank med opråb: - Vi mangler flere end dobbelt så mange donorer