En skøjte i minuttet

Satser på at slå rekord i skøjteudlejning

En skøjte i minuttet. Sådan lyder rekorden for sidste års skøjteudlejning inden skøjtebanen på Rådhustorvet åbner op for endnu en sæson.

Rekorden kommer fra Frode Søndergaard Nielsen, som er ansvarshavende for skøjteudlejningen på Rådhustorvet, der drives af Beskyttet Beskæftigelse i Horsens Kommune.

- Sidste år var især december måned rigtig travl for vores personale i skøjteudlejningen, hvor vi nogle dage nåede op på at udleje helt op mod ét par skøjter i minuttet, fortæller Frode Søndergaard Nielsen, og fortsætter:

- Vores personale har haft stor fornøjelse af at være så tæt på skøjtebanen og de mange glade børn, unge og voksne - og vi håber naturligvis, at skøjteudlejningen bliver lige så velbesøgt som sidste år, hvor vi havde omkring 7000 skøjteudlejninger igennem systemet, siger han. 

Stor efterspørgsel

En opgørelse fra sidste års skøjteudlejning viser, at der i hele åbningsperioden i gennemsnit blev udlejet ét par skøjter hvert 5. minut. Dertil kommer de mange skøjteløbere, som selv havde medbragt skøjter til turen på isen.

Om dette års skøjtesæson kan byde på den samme travlhed i skøjteudlejningen, såvel som på banen, vil tiden vise, når den mobile skøjtebane igen åbner op for en ny sæson på Rådhustorvet fra torsdag den 12. december.

Det officielle åbningsprogram starter kl. 15 med åbning ved Kulturudvalgsformand Andreas Boesen og livemusik med Musikskolens Bigband.