Ejer fundet: Vil bjærge forlist båd

I lang tid har en båd ligget på grund i Horsens Fjord til stor frustration for lokale borgere. Nu oplyser ejeren dog, at båden er forsikret, og derfor bliver den også bjærget.

Sagaen om en forlist båd, der i månedsvis har ligget på grund i Horsens Fjord, nærmer sig nu en afslutning.

Horsens Kommune og forskellige statslige styrelser har på stribe fralagt sig ethvert ansvar, og tidligere har bådens forhenværende ejer begrædt den nuværende situation. TV2 ØSTJYLLAND har dog fundet frem til bådens ejer.

Han ønsker ikke at stille sig frem med navn og fortælle om sagen.

Han fortæller dog, at han har ejet båden i omkring to år, og han oplyser, at båden er forsikret, og at den nok skal blive bjærget. På nuværende tidspunkt kan han dog ikke sætte et tidsperspektiv på det arbejde.

En forlist og forladt sejlbåd vækker undren i Horsens. Båden ligger i Horsens Fjord - til frit skue for brugere af området, der også har klaget til kommunen. Men sagen er - indtil videre - landet mellem flere offentlige instanser.

Frustrerede borgere klagede til kommunen

Den forliste båd har gennem længere tid skabt frustration blandt lokale beboere.

- Det er noget svineri. Der skal ikke ligge sådan en både ude i det vand. Den skal væk, sagde Jane Sørensen til TV2 ØSTJYLLAND i august.

Hun var blevet så træt af båden, at hun klagede til Horsens Kommune – og det viste sig, at hun langt fra var den eneste. Desværre for dem, var det ikke noget, kommunen ønskede at bruge tid på.

- De henvendelser, som vi har fået fra borgerne, dem har vi sendt til Søfartsstyrelsen, som vi er kommet frem til kunne være de mest oplagte til at behandle sagen, fortalte Flemming Larsen, der er afdelingschef for Natur og Miljø i Horsens Kommune, dengang.

Det endte videre i en situation, hvor Søfartsstyrelsen og Fiskeristyrelsen begge pegede på hinanden.

Men nu kan det altså være, at der sker noget i sagen.